Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nenastoupil do vězení

SOKOLOVSKO – Nyní mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody. 

Jednatřicetiletý muž ze Sokolovska měl v první polovině listopadu minulého roku hned dvakrát během několika málo dní vniknout do zahradní chatky v zahrádkářské kolonii na Sokolovsku. V prvním případě z ní měl odcizit motorovou pilu a přitom zároveň poničit zárubně na vstupních dveřích do chatky. O několik dní později se měl do chatky vrátit a tentokrát z ní odcizit dva kompresory či benzínovou elektrocentrálu.

Ve druhé polovině listopadu měl muž vniknout do jedné z garáží v Horním Slavkově. Tu měl prohledat a nakonec z ní odcizit několik rybářských prutů, navijáků, podběráků a řadu dalšího rybářského vybavení.

Tímto svým jednáním měl způsobit celkovou škodu přibližně 26 tisíc korun.

Na začátku prosince si měl muž navíc převzít výzvu k nastoupení k výkonu trestu odnětí svobody, kterou vydal Okresní soud v Sokolově za jinou trestnou činnost. Do stanoveného termínu ovšem muž k výkonu trestu nenastoupil, a to i přesto, že k tomu neměl žádné závažné důvody, které by mu v tom bránily. Po několika dnech policisté jednatřicetiletého muže zadrželi a následně eskortovali přímo do věznice.

Sokolovští kriminalisté zahájili trestní stíhání jednatřicetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání přečinů krádeže a maření výkonů úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny hrozí jednatřicetiletému muži trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
17. 3. 2022

vytisknout  e-mailem