Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nenastoupil do vězení

LOUNY - Dopustil se maření výkonu úředního rozhodnutí. 

Do vězení se nechtělo 26letému mladíkovi z Lounska, který se tím, že nenastoupil výkon, dopustil přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Trest odnětí svobody byl dotyčnému uložen rozsudkem Okresního soudu v Lounech ze dne 12. března 2014 s nabytím právní moci 27. 3. 2014 a k nástupu trestu do věznice v Litoměřicích byl řádně vyzván. Výzva mu byla doručena 17. července s tím, že trest odnětí svobody má nastoupit ihned. Soudní nařízení však mladík ignoroval a do věznice jej až na základě příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody eskortovali policisté. Nyní má odsouzený na krku další stíhání, tentokrát z výše uvedeného trestného činu.

Okradl své blízké a finanční společnost

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření z trestného činu krádeže 32letému muži z Loun. Ten se uvedeného skutku dopustil tím, že v minulých dnech okradl o peníze nejen své blízké, se kterými sdílel společné bydliště, ale také jistou finanční společnost. Protože jeho otec s družkou měli podezření, že jim syn bere peníze, schovali je před ním do komory v patře obytného domu, kde bydlí a místnost uzamkli. Mladý muž však dveře vypáčil a obálku s 16 000 Kč, které právě patřily jisté finanční společnosti, si následně přisvojil. Za tento skutek hrozí podezřelému trest odnětí svobody až na dva roky.

Krádež kamery

Časosběrná videokamera zmizela v minulých dnech z prostor chmelnice mezi obcemi Stekník a Zálužice. Během několika desítek minut ji tam odcizil dosud nevypátraný zloděj, který využil chvilkové nepřítomnosti oznamovatele. Způsobená škoda přesahuje 10 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 5. září 2014

      

vytisknout  e-mailem