Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nenechal se okrást

V drama o holý život skončilo přetahování o peníze, které se pokoušeli ukrást zloději z auta, kterému předtím úmyslně propíchli pneumatiku. Okradený muž nakonec skočil na kapotu auta v němž pachatelé ujížděli a držel se přitom stěračů. Zloději nakonec raději peníze vyhodili z okna a jejich majitel pak z vozu seskočil, utrpěl jen lehčí zranění.  

        Včera dne 30.9. v poledne zašel do pobočky banky ve Frýdku-Místku 43letý muž a vyzvedl si zde finanční hotovost kolem čtvrt milionu korun. Na parkovišti nasedl do svého auta, avšak po chvíli zjistil, že má prázdnou pneumatiku. Dojel ještě do pneuservisu, kde si chtěl nechat kolo opravit. Na tuto chvíli už ale čekali pachatelé, kteří mu pneumatiku úmyslně na parkovišti před bankou propíchli. Jeden z nich vběhl do jeho vozidla, vzal mu kufr i penězy a nasedl do svého auta. Majitel peněz si však toho všiml a začal je pronásledovat. Vběhl před jejich auto a vyskočil na přední kapotu. Oběma rukama se chytil předních stěračů. Vozidlo se s ním rozjelo a po několika desítkách metrů, když pachatelé viděli, že se svých peněz jen tak nevzdá, vyhodili kufr z okna na zem. S okradeným mužem ujeli ještě dalších 50 metrů, pak prudce přibrzdili a donutili tak jejich pronásledovatele spadnout z auta na silnici. Ten utrpěl množství odřenin a pohmožděnin, svůj majetek si však ubránil.
Policisté po pachatelích intenzivně pátrají. Vyslechli svědky události, odebrali důležité stopy, které teď budou vyhodnocovat. Přesto uvítají další svědectví osob, které mohou přispět k objasnění události. Případ je i vyrováním pro všechny, kteří vyzvedávají v peněžních ústavech větší obnos peněz. Při zjištění propíchnuté pneumatiky by měli především volat policií a až poté pneuservis.
 

vytisknout  e-mailem