Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nenechavce nezastavilo ani odsouzení

Auta kradl, byť byl ve výkonu trestu domácího vězení. Toto pondělí ho zadrželi kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu. 

Na přelomu května a června odcizil během třech týdnů hned šest motorových vozidel. V jednom případě se jednalo o Fabii, v dalších pěti o Škody Octavie. Tím způsobil poškozeným škodu v celkovém součtu téměř tři čtvrtě milionu korun.

V tomto protiprávním jednání mu nezabránil ani ten fakt, že v danou dobu vykonával trest v podobě domácího vězení, ke kterému byl odsouzen za jinou majetkovou trestnou činnost.

O tom, že se jedná možná dokonce, až o nenapravitelného nenechavce vypovídá i ta skutečnost, že za majetkovou trestnou činnost byl do této doby pravomocně odsouzen už pětkrát.

Navíc kradl stylem padni komu padni. Dvě z celkem šesti vozidel totiž odcizil na náměstí přilehlém vazební věznici v Ruzyni. Proto nikoho nepřekvapí, že se v obou případech jednalo o soukromá vozidla pracovníků přilehlého nápravného zařízení.

Po zadržení obvinil vyšetřovatel dvaačtyřicetiletého muže z trestného činu krádež, za který dotyčnému v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na pět let. Současně podal vyšetřovatel během dnešního dopoledne podnět státnímu zástupci k návrhu na uvalení vazby, o kterém zatím nabylo rozhodnuto.

por. Mgr. Tomáš Hulan 12. 7. 2016

vytisknout  e-mailem