Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nenechavci policistům neunikli

Druhého července byli opakovaně úspěšní policisté v pátém pražském obvodu, v průběhu dne se jim podařilo zadržet dva muže, kteří jsou podezřelí z trestného činu krádeže. 

V devět hodin a třicet minut byli policisté přivoláni do ulice Husníkova. Oznamovatel jim sdělil, že ve sklepních prostorách obytného domu se neznámý poberta právě vloupal do skladu. Policejní hlídku po jejich příjezdu informoval o podezřelém počínání neznámého muže, kterého v suterénu spatřil a také jej důkladně popsal. Policisté po příchodu do suterénu spatřili poškozené zárubně dveří od páčení a poškozený zámek. Ze sklepních prostor byl slyšet podezřelý zvuk. O několik minut později policisté spatřili pětatřicetiletého muže, který vláčel po chodbě bedny s nářadím a jízdní kolo. Poberta musel svého jednání zanechat a odcizené věci vrátit zpět. Policejní hlídka podezřelého zadržela a předvedla na policejní služebnu. Ve věci trestného činu krádeže je nyní vedeno zkrácené přípravné řízení, a tak je reálný předpoklad, že se podezřelý muž v dohledné době ocitne před soudem.
V patnáct hodin a třicet minut se čtyřicetiletý muž vloupal do rodinného domku v ulici Na Doubkově. Krumpáčem vypáčil vstupní dveře domu, později také vstupní dveře od jednoho z bytů, kde stejným nástrojem poškodil dveře šatní skříně. Poberta si přivlastnil finanční hotovost ve výši 270 EURO.Víc již odcizit nestačil, neboť zpozoroval policejní hlídku, která byla přivolána bdělými sousedy. Podezřelý muž se pokusil z bytu uprchnout přes balkón domu, ale policisté jej dostihli ještě mezi truhlíky.
Podezřelý muž byl předveden na policejní služebnu, kde mu bylo sděleno obvinění ze spáchání trestného činu krádeže, porušování domovní svobody a poškozování cizí věci. Policejní komisař podal návrh na uvalení vyšetřovací vazby.

vytisknout  e-mailem