Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nenechavec odcizil v čekárně kabelku

MOST - Policisté ho vypátrali; Policie hledá svědky nehody, která se stala v Litvínově na přechodu. 

íležitost využil 26letý muž z obce na Mostecku. Ten měl v čekárně u lékaře v Mostě na sídlišti Výsluní odcizit odloženou dámskou kabelku. Tu si tam zapomněla jedna žena, která vešla do ordinace k lékaři a kabelku nechala ležet na stole. Teprve když odcházela od lékaře, uvědomila si, že jí příruční taška chybí. V čekárně ji marně hledala. Nebyl tam ovšem ani žádný čekající pacient. V době její nepřítomnosti tam byl však muž, který doprovázel přítelkyni k lékaři a cizí kabelku si přivlastnil. Po krádeži ihned čekárnu opustil. Policie muže záhy šetřením vypátrala a obvinila ho z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Lup už kriminalisté nezajistili. Obviněný prý kabelku zahodil kdesi do popelnice, nechal si pouze peníze a mobilní telefon. Ten údajně komusi prodal.

Ukradl prášky na praní a šampóny

Mostečtí policisté sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu krádeže 22letému muži z Mostu. Ten měl v jednom obchodě v Mostě odcizit sedm kusů pracího prášku a poté z prodejny odejít, aniž by za zboží zaplatil. Za dva dny opět kradl, tentokrát zamířil do supermarketu a tam si ukryl pod bundu několik kusů šampónů. Byl zadržen pracovníky prodejny a předán policii. Už v minulosti kradl a byl za obdobný čin odsouzen. Celkem způsobil škodu za více než 2 500 korun.

Proud odebírala, ale neoprávněně

Z přečinu krádeže čelí obvinění 28letá žena z Litvínovska. Ta měla v místě svého bydliště neoprávněně a zcela vědomě odebírat elektrickou energii, za kterou neplatila. V rozvodné skříni na odběrném místě byla porušena zabezpečovací plomba a v elektroměru byly provedeny zásahy.  Tímto jednáním způsobila poškozené energetické společnosti celkovou škodu ve výši 24 tisíc korun. K odběru proudu docházelo po dobu několika měsíců. Žena byla za poslední tři roky za takový trestný čin již odsouzena.

Policie hledá svědky nehody

Dopravní policie šetří nehodu, která se měla stát v úterý 11. dubna  kolem 13.45 hodiny v Litvínově. V ulici 9. května měla po přechodu pro chodce ve směru od kostela k nákupnímu centru, kde je prodejna tabáku vedle bývalého Prioru, přecházet vozovku mladá dívka s kamarádkou. Přechod přes komunikaci chodkyním umožnili řidiči jedoucí ve směru od ulice Lomská, kteří zastavili. Ve směru od ulice Valdštejnská však přijel řidič zatím blíže nezjištěného vozidla zelené barvy, který dívku zachytil a z místa ujel, aniž by zastavil. Dívka byla z místa nehody převezena do nemocnice. Policie hledá svědky této nehody. Zároveň by uvítala i záběry z kamer vozidel, která tou dobou ulicí 9. května projížděla. Svědci mohou policii zavolat na linku 158 nebo na telefonní číslo 606 808 819.

Most 19. dubna 2017

nprap. Ludmila Světláková

vytisknout  e-mailem