Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Nenechávejte kabelky v zaparkovaných vozidlech

HAVLÍČKOBRODSKO: Pachatel se vloupal do škodovky a odcizil kabelku a rádio 

Havlíčkobrodští policisté pátrají po neznámém pachateli, který se včera v době od osmi do osmnácti hodin vloupal do osobního automobilu značky Škoda Felicia. Ke krádeži došlo v Beckovského ulici v Havlíčkově Brodě. Pachatel vnikl do zaparkovaného vozidla, ze kterého odcizil kabelku položenou na zadním sedadle. V kabelce měla majitelka peněženku s finanční hotovostí, doklady, platební kartu a mobilní telefon. Navíc pachatel odnesl i autorádio. Celkem způsobil škodu přes osm tisíc korun.
Policisté místo krádeže ohledali a případ zadokumentovali. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu krádeže a přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Celý případ dále prověřují.
 
Policisté opakovaně apelují na občany, aby ve svých vozidlech nenechávali žádné cenné věci, které by mohly přilákat pozornost zlodějů. Jedná se zejména o kabelky, tašky, peněženky, notebooky a podobně. Ve většině případů pachatel způsobí škodu nejen na odcizených věcech, ale i na zámcích nebo oknech vozidla.
 
por. Bc. Monika Pátková, komisař
11. dubna 2014

vytisknout  e-mailem