Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Nenechávejte své věci na břehu přehrady bez dohledu!!!

JABLONEC NAD NISOU – Opakovaně upozorňujeme návštěvníky přehrady, aby své osobní věci nenechávali na jejím břehu bez dohledu. 

Již podruhé tento týden důrazně upozorňujeme návštěvníky vodních nádrží a koupališť, aby své osobní věci nenechávali bez dohledu v době, kdy se jsou koupat. V pondělí jsme vás informovali o případu krádeže mobilního telefonu a peněženky, která se stala na břehu jablonecké přehrady minulý týden v pátek. Od včerejšího dne policisté šetří další takový skutek, kdy dosud neznámý pachatel využil příležitosti a na pláži u přehrady ve Mšeně ukradl volně odložený mobil a peněženku. Tyto věci si krátce po osmnácté hodině ve vaku pod ručník „ukryla“ mladá žena, která si šla do vody zaplavat. V odcizené peněžence měla uloženou finanční hotovost a osobní doklady. Zloděj, který využil její nepozornosti, jí způsobil škodu nepřesahující částku 5.000,- Kč. Vzhledem k této skutečnosti policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou – Mšeno věc kvalifikovali tentokrát jako přestupek proti majetku.

V souvislosti s tímto dalším případem krádeže, který se stal na březích jablonecké přehrady, důrazně upozorňujeme její návštěvníky, aby nedávali příležitost zlodějům, kteří takové situace vyhledávají. Volně odložené věci bez dozoru jsou totiž pro ně velmi snadnou kořistí.

20. 6. 2019
nprap. Dagmar Sochorová
Oddělení tisku a prevence
Jablonec nad Nisou

vytisknout  e-mailem