Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Není obchod, jako obchod

JIČÍNSKO - Muži hrozí za podvod až dva roky vězení.  

Zvláštní způsob podnikání zvolil jednadvacetiletý mladík z Jičínska, který se dal na „obchodování“ s pracovním oblečením. Na tom by nebylo až tak nic zvláštního, kdyby ovšem nepodnikal podle svých pravidel. Živnost, na kterou nemá žádné oprávnění, totiž  postavil na podvodu.

Nejdříve se pustil do hledání prodejny s pracovními oděvy, kde poskytují zboží na fakturu, a hlavně si zpětně neověřují, kdo zboží objednává. Jeho podmínkám vyhovovala jedna z prodejen v Jičíně, kterou v lednu letošního roku nejméně dvakrát navštívil. V obou případech si  vybral pracovní bundy, kalhoty, ponožky, trika a boty, vše v celkové hodnotě 14 tisíc korun. Na zboží si nechal vystavit fakturu, kterou pochopitelně neuhradil, a naopak zboží obratem ruky prodal hluboko pod cenou náhodným zájemcům.

Během šetření policisté zjistili, že se stejného podvodu dopustil i na Sokolovsku a Trutnovsku. Není ovšem vyloučeno, že má podobných „obchodů“ na svědomí mnohem víc.

Mladík si v těchto dnech vyslechl obvinění z přečinu podvodu, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dva roky vězení.

por. Hana Klečalová, DiS.
8. srpna 2016 v 10:43

vytisknout  e-mailem