Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neobjasněné nehody na Českolipsku

MIMOŇ, ZÁKUPY - Dopravní policisté žádají o pomoc při objasnění dvou červencových nehod na Českolipsku. 

     Dopravním policistům na Českolipsku se dosud nepodařilo objasnit dvě červencové nehody,  a proto se obracejí se žádostí o pomoc na případné svědky k těmto událostem.

     Dne 1. července kolem 8. hodiny ranní projížděl neznámý motocyklista Borskou ulicí v Zákupech ve směru od Svojkova na zákupské náměstí. Při projíždění dvojité zatáčky pod zámkem se zatím z nezjištěných příčin střetl s 25 letým chodcem, který šel po pravé krajnici. Mladík přitom utrpěl lehčí zranění a musel vyhledat lékařskou péči. Neznámý motorkář na místě nehody ani nezastavil a pokračoval v jízdě dál.

     Dne 10. července kolem 16. hodiny se na cyklostezce v Mimoni střetli dva cyklisté. Na vině je starší z nich, mladík mezi 15 až 20 lety, který po stezce projížděl ve směru od obchodního domu Tesco do centra. V opačném směru se  k němu přibližoval 13 letý kluk, který se pohyboval při pravé krajnici. Podle jeho vyjádření  se na něj ze zatáčky  ve vysoké rychlosti vyřítil tento cyklista, který z neznámých důvodů najel do jeho jízdního pruhu. Kola se pak střetla řidítky a chlapec následně upadl na zem. Při  pádu  utrpěl zlomeninu na ruce a zhmožděniny po celém těle. Cyklista, který všechno způsobil, klidně pokračoval v jízdě dál, aniž by mu věnoval jakoukoliv pozornost.

     Touto cestou žádáme případné svědky obou nehod, aby pomohli policistům vypátrat jejich viníky. Ti mají spolu společné to, že za sebou zanechali zraněné,  o které neprojevili sebemenší zájem. Pokud můžete s objasněním nehod pomoci, kontaktujte prosím známou linku 158 nebo kteroukoliv služebnu Policie České republiky.

 

por. Bc. Ivana Baláková
2. srpna 2013

vytisknout  e-mailem