Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neobvyklá dopravní nehoda

“Neopatrný bruslař” 

“Neopatrný bruslař”

Ostravští policisté okamžitě zareagovali na situaci, která se odehrála přímo před nimi. Dne 10.4.2009, kolem 17.40 hodin, došlo v Ostravě-Mariánských Horách, na ulici 1. máje k dopravní nehodě, při níž se zranil 24letý bruslař. Mladík na kolečkových bruslích vjel z Průmyslové ulice do jízdní dráhy motorového vozidla zn. Opel Vectra, které řídil 19letý muž. Řidič se měl ještě pokusit strhnout řízení vozidla do středu vozovky, aby zamezil střetu, i přesto byl bruslař zachycen vozidlem a odhozen do kolejiště tramvajového pásu. Díky tomuto incidentu byla také zablokována tramvajová doprava. Při nehodě došlo ke zranění bruslaře, řidič motorového vozidla zraněn nebyl.

Sražený bruslař.jpg Sražený bruslař.jpg


Policisté okamžitě přivolali rychlou záchranou službu a spolu s další přivolanou hlídkou zraněnému poskytli první pomoc. U řidiče motorového vozidla byla provedena orientační dechová zkouška s negativním výsledkem. Zraněný muž byl převezen do nemocnice, kde byl rovněž proveden odběr krve ke zjištění přítomnosti alkoholu.


Věc je prověřována policisty skupiny dopravních nehod, v současnosti je kvalifikována jako přestupek proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích. Změna právní kvalifikace však není vyloučena.

vytisknout  e-mailem