Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Neobvyklé nehody cyklistů naštěstí neměly vážné následky

Cyklistům se věnujeme při preventivních akcích. 

Dvě neobvyklé dopravní nehody s účastí cyklistů řešili začátkem týdne policisté na Brněnsku. K první vyjížděli do Žabčic, kde projíždějícímu cyklistovi nedal přednost řidič traktoru. Střet naštěstí skončil bez zranění pětasedmdesátiletého cyklisty, kterému vznikla škoda jen na poničeném jízdním kole. Dechová zkouška u obou účastníků nehody byla negativní.

Štěstí měl také osmiletý chlapec v Popůvkách u Brna. Na kole vyjel z obytné zóny bez důkladného rozhlédnutí přímo pod projíždějící osobní auto. Školák narazil do přední části auta a upadl na vozovku. Při střetu utrpěl naštěstí jen lehké zranění. Malý cyklista na hlavě neměl v době nehody cyklistickou přilbu, jeho jednání tak mohlo mít mnohem vážnější následky. Policisté varují, že úrazy hlavy mohou být fatální - a do 18 let věku u cyklistů přilbu navíc vyžaduje zákon.

Právě na povinnosti cyklistů v silničním provozu, důležitost povinné výbavy a dobrou viditelnost v provozu upozorňujeme během preventivních akcí. Včera si cyklisté na jihu Brna od nás odnesli kromě informací také reflexní doplňky či cyklolékárničky, a ti vzorní také nealko pivo od Týmu silniční bezpečnosti. Dnes nás při stejné akci můžete potkat třeba ve Znojmě a příští týden v Lednici.

mjr. Petra Ledabylová, 3. 7. 2024

Odkazy do noveho okna

cyklisté_6

cyklisté_6 

Detailní náhled

cyklisté_5

cyklisté_5 

Detailní náhled

cyklisté_4

cyklisté_4 

Detailní náhled

cyklisté_3

cyklisté_3 

Detailní náhled

cyklisté_2

cyklisté_2 

Detailní náhled

cyklisté_1

cyklisté_1 

Detailní náhled

DN_Žabčice2

DN_Žabčice2 

Detailní náhled

DN_Žabčice

DN_Žabčice 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem