Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neodolal

DĚČÍN - Neodolal; Už to má spočítané; Obstarávala drogu; Musel z bytu pryč 

Vozidlo s klíčky v zapalování odstavené na zahradě jednoho domu v Krásné Lípě přilákalo nedávno devatenáctiletého mladíka. Ten do něj nasedl a odjel. Majiteli tak vnikla škoda ve výši pětadvacet tisíc korun. Ovšem jen dočasně, protože policistům se po několika dnech podařilo automobil vypátrat. Výtečník odolával o něco déle, ale i na něj došlo. Strážci zákona jej lapili v Nymburku. Včera si ve zkráceném přípravném řízení vyslechl podezření z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí. S odcizeným vozidlem jel totiž přez zákaz řízení motorových vozidel. Teď mu hrozí až tříletý pobyt v nápravném zařízení.
 
 
Už to má spočítané
 
Dopadnout nenechavce, který v uplynulém období tropil neplechu v areálu bývalé firmy ve Starých Křečanech, se podařilo policistům z obvodního oddělení v Rumburku. Měl by jím být pětatřicetiletý muž z okolí. Ten v objektu postupně odcizil dva radiátory, elektromotor a elektrické kabely, které odřezal od spotřebičů. Dále poničil vrata a demontoval pětisetlitrový bojler, který nechal ležet na místě. Celková škoda, kterou po sobě zanechal, čítá zhruba čtyřiatřicet tisíc korun. Podezření z krádeže a poškození cizí věci si vyslechl včera. Za uvedené přečiny mu hrozí až dvouletý pobyt ve vězení.
 
 
Obstarávala drogu
 
Děčínští kriminalisté včerejšího dne zahájili trestní stíhání proti čtyřiadvacetileté ženě pro trestný čin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. O to se zasloužila tím, že v minulém roce měla obstarat drogu zvanou pervitin nejméně jednomu člověku a nejméně v padesáti případech. K předávání přitom docházelo na veřejných prostranstvích. Obviněné teď hrozí až pětileté vězení.
 
 
Musel z bytu pryč
 
Na deset dní musel dnes po půlnoci opustit své bydliště sedmapadesátiletý muž z Varnsdorfu. Měl totiž nejprve verbálně a poté i fyzicky napadnout svou manželku. Policisté, kteří dorazili na místo, na základě výpovědi poškozené zjistili, že toto jednání se má nejen opakovat, ale i stupňovat. Navíc v minulosti již bylo dvakrát učiněno oznámení na policii. Tím byly splněny podmínky pro vykázání. Zbývá jen doufat, že během těch několika dní vykázaný muž své jednání přehodnotí.
 
 
 
7. března 2012
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem