Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Neohleduplní řidiči usedli za volant

KLADENSKO - Pět řidičů je podezřelých z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. 

Policie neustále upozorňuje řidiče, aby dbali při jízdě zvýšené obezřetnosti a opatrnosti, vždy dodržovali bezpečnostní předpisy a plně se věnovali řízení. V žádném případě není možné, aby řidič usedl za volant po požití alkoholu nebo jiných návykových látek. Tito řidiči svým nevhodným jednáním ohrožují své zdraví, ale i zdraví a životy ostatních účastníků silničního provozu.
 
Policisté z územního odboru Kladno v průběhu víkendu při provádění kontrolní činnosti zjistili u dvou řidičů podezření z trestného činu maření úředního rozhodnutí a u pěti řidičů podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Ve čtyřech případech se jednalo o pozitivní testy na drogy a v jednom případě byla u řidiče naměřena hodnota 1,61 promile alkoholu v dechu. Tento řidič se dopustil dalšího trestného činu, neboť má vysloven zákaz řízení motorových vozidel. Věk neukázněných řidičů se tentokrát pohyboval od osmnácti do třiceti dvou let.
 
Včerejšího dne 8. prosince 2014 v pozdních nočních hodinách slánští policisté zkontrolovali v obci Smečno osobní vozidlo Seat Toledo. Osmnáctiletý řidič z okresu Rakovník byl vyzván k provedení testu na přítomnost návykových látek, čemuž vyhověl a tato zkouška byla s pozitivním výsledkem na látku canabis. U podezřelého mladíka byl proveden odběr biologického materiálu ve slánské nemocnici. Následně mu byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz.
 
V Kladně ve Vítězné ulici několik minut před půlnocí kontrolovala policejní hlídka osobní vozidlo Ford Escort, u jehož  dvaceti jedna letého řidiče z Kladna byla pozitivní zkouška na látku amfetamin/metamfetamin.
 
Na pozemní komunikaci mezi obcemi Nabdín a Hobšovice policisté krátce před čtrnáctou hodinou kontrolovali dvaceti dvouletého řidiče ze Slánska. Provedeným šetřením bylo zjištěno, že mladík má v současné době vysloven platný zákaz činnosti spočívající v řízení motorových vozidel, vydaný Okresním soudem v Kladně v září letošního roku.
 
V nočních hodinách v obci Velvary v ulici K. Krohna policejní hlídka zastavila ke kontrole osobní vozidlo. Dvaceti čtyřletý řidič ze Slánska byl vyzván ke kontrole, při které byl proveden test na návykové látky. Výsledek u tohoto řidiče byl pozitivní na látku amfetamin//metamfetamin.
 
V neděli 7. prosince 2014 kolem třetí hodiny ráno v Mostecké ulici v Kladně policisté zastavili osobní vozidlo Seat Inca, kdy si tento řidič přesedl na sedadlo spolujezdce a tvrdil policistům, že dané vozidlo neřídil, ačkoliv policejní hlídka toto podezřelé vozidlo i s řidičem nespustila po celou dobu jízdy z dohledu. Podezřelý řidič, který byl ve vozidle sám, byl vyzván k předložení potřebných dokladů k řízení motorových vozidel, což neučinil. Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelým je dvaceti čtyřletý muž z Kladna, který má nyní vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel od Okresního soudu v Kladně s nabytím právní moci od dubna 2014. Dále byla u řidiče provedena dechová zkouška, při které byla naměřena hodnota 1,61 promile alkoholu v dechu. Odběr biologického materiálu podezřelý řidič odmítl.
 
V pondělí 8. prosince 2014 před třináctou hodinou byl na silnici ve směru na obec Důl Libušín kontrolován policejní hlídkou osobní vůz Volvo V40, jehož řidička byla vyzvána k provedení testu Drug Wipe S5. U třiceti dvouleté řidičky z Kladenska byla tato zkouška s pozitivním výsledkem, a to na přítomnost látek canabis, amfetamin a metamfetamin.
 
Policisté v současné době všechny tyto případy prošetřují.
 
nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR Kladno
9.prosnice 2014
 

vytisknout  e-mailem