Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neohrožený hostinský

LITOMĚŘICE - dvanáct sudů na pivo a limonádu si ubránil  


   V Počeplicích u Štětí kradli zloději pivní sudy. V noci ze středy na čtvrtek vnikli na zahradu u restaurace a do přistaveného auta si naložili dvanáct sudů na pivo. Jeden 50tilitrový sud byl plný piva, ostatní byly prázdné. To však pachatelům nevadilo. Kromě sudů pak u restaurace ukradli i přepravku s limonádami zn. Fanta a sušák na prádlo. Hospodský byl však pozorný a zlodějů si všimnul. Když viděl, jak nasedají do osobního automobilu, nelenil a rozjel se za nimi. Lapkové dostali strach a chtěli se pronásledovatele zbavit. Ve snaze ujet, začali na vozovku házet prázdné kradené sudy od piva. Neohrožený majitel restaurace se však nenechal zastrašit a zloděje stále pronásledoval až na konec polní cesty. Zde ujíždějící pachatelé prorazili plot a s autem sjeli mezi Labské vinice, kde vozidlo uvízlo. Když zjistili, že nemají šanci pokračovat v další jízdě, vzali nohy na ramena a utekli. Hostinský si svůj majetek ubránil, ale pachatele se do současné doby policii nepodařilo ustanovit. Proto vyzýváme občany ke spolupráci při pátrání po těchto dvou neznámých mužích:
Jeden z pachatelů byl vysoký, hubený a měl na sobě šedivou mikinu s kapucí, kterou si maskoval obličej. Druhý, asi 40letý muž, měl silnější postavu. Oba lapkové se pohybovali nad čtvrtečním ránem v oblasti Labských vinic v Hoštce.
 

Jakékoliv informace k hledaným pachatelům laskavě volejte na bezplatnou policejní linku 158 nebo přímo na Obvodní oddělení P ČR Štětí. Telefonní linka je 974 436 721. Děkujeme.
 

por. Ing. Alena Romová
5. 6. 2010
 

vytisknout  e-mailem