Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neokrádají jen seniory

LOUNY - Kapsáři využívají nepozornosti všech. 

Mladou ženu okradl v pátek kolem poledních hodin dosud nezjištěný pachatel. K události došlo v lounském Kauflandu, když se zákaznice na okamžik vzdálila od nákupního vozíku. Zloděj této situace využil a z kabelky zavěšené na košíku jí bez použití násilí odcizil peněženku s finanční hotovostí, doklady a platební kartou. Tímto jednáním jí způsobil škodu za 4 500 Kč. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tento trestný čin stanoví zákoník až dvouletý trest odnětí svobody.  

Několik užitečných rad:

  • Nenechávejte peněženky navrchu nákupních tašek, mějte vždy zapnuté kabelky.
  • Svá zavazadla nespouštějte z očí – je dobré je mít neustále pod dohledem.
  • Noste kabelku s pevným zapínáním či s překrytím a těsně u těla.
  • Osobní doklady a další důležité dokumenty mějte rozděleny.
  • Nenoste peníze, doklady a kreditní karty v zadních kapsách kalhot nebo v batozích na zádech, kam nevidíte.
  • Nemějte při sobě zbytečně velkou hotovost či jiné cennosti.
  • Při placení neukazujte vše, co vaše peněženka obsahuje.
  • Pokud jste majiteli kreditní karty, PIN kód si zapište odděleně.
  • Věnujte pozornost bezprostřednímu okolí, kapsáři kradou hlavně tam, kde je hodně lidí.
  • Buďte ostražití, opouštíte-li peněžní ústav či bankomat.
  • Pokud se dostanete do tlačenice v obchodě, na ulici nebo dopravním prostředku, přesvědčte se, že své věci máte pod kontrolou.

Měl dvě promile a řídil

V podnapilém stavu usedl za volant motorového vozidla 48letý muž z Karlovarska. Když jej policisté koncem minulého týdne v odpoledních hodinách stavěli a kontrolovali v Nákladní ulici v Žatci, nadýchal jim nejprve 1, 74 promile a následně 1, 96 a 1, 93 promile. Opilého řidiče proto zadrželi, umístili do policejní cely a po vystřízlivění mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Po provedených úkonech jej propustili na svobodu.

Vloupal se do sklepů    

V minulých dnech zavítal dosud nezjištěný pachatel do sklepních prostor jednoho obytného domu v žatecké ulici Podměstí. Navštívil tři sklepní kóje, přičemž z jedné odcizil rybářskou výbavu, čímž způsobil škodu za 10 000 Kč. Další škoda a případné odcizení dalších věcí v této věci bude upřesněno dodatečně. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody, po pachateli pátrají.

 Nehody s lesní zvěří

Jen od nedělního večera do pondělního rána byly policistům nahlášeny dva střety se srnou a jedna mrtvá srna na silnici. Včera, po osmé hodině večer, nahlásil řidič projíždějící silnicí I/7 poblíž Postoloprt na komunikaci mrtvou srnu. Policisté informaci předali na CDI (Centrum dopravních informací) a vyrozuměli tamního mysliveckého hospodáře, který se postaral o odstranění a likvidaci zvířete. Dnes, krátce před půl sedmou, se dopravní nehoda osobního automobilu a srny odehrála u Petrohradu a o několik minut později se podobná nehoda udála u obce Nepomyšl na Podbořansku. V obou případech se nehody naštěstí obešly bez zranění. Jak jsme již řidiče upozorňovali (více zde), v tomto období nehod s lesní zvěří přibývá, buďte proto opatrní.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 2. listopadu 2015

vytisknout  e-mailem