Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně odebíral proud

LOUNY - Společnosti dluží přes 400 tisíc korun... 

Od půlky února roku 2008 do června roku 2010 odebíral "načerno" elektrickou energii 51letý muž z jedné obce na Žatecku. V tamním rodinném domě neoprávněně za uvedené období odebral elektrický proud v hodnotě 433 192 Kč. V minulých dnech byl již za tento skutek policejním komisařem obviněn z trestného činu krádeže, za což mu podle trestního zákoníku hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. Trestní stíhání obviněného je vedeno na svobodě.

Na dceru neplatil

 Od dubna roku 2005 nepřispívá na výživu své dcery 42letý muž z Českobudějovicka. Ač věděl, že je k tomu ze zákona o rodině povinen a bylo v jeho možnostech a schopnostech na své dítě platit výživné, jak mu stanovil rozsudek Okresního soudu v Chomutově, tuto povinnost neplnil. Matka, která žije s dcerou na Pdbořansku, přitom neměla dostatek finančních prostředků na zajištění potřeb své dcery, a proto musela požádat o sociální výpomoc Městský úřad v Podbořanech. Tomu krkavčí otec dluží přes 9 000 Kč, zatímco k rukám matky částku ve výši bezmála 40 000 Kč. Policejní komisař již uvedeného muže stíhá pro trestný čin zanedbání povinné výživy.

V obchodě prodával padělky 

Policisté stíhají 47letého cizince, který v jednom obchodě na Lounsku prodával zboží neoprávněně označené ochrannými známkami. Jednalo se o textil, obuv, hračky, školní potřeby a další věci. Poškozeným firmám způsobil tímto jednáním škodu za 70 tisíc korun. V těchto dnech si uvedený prodejce vyslechl obvinění z trestného činu porušení práv k ochranné známce a jiným označením. Pokud soud uzná jeho vinu, hrozí mu podle trestního zákoníku až dvouletý trest odnětí svobody.

Seniorku obelstil podvodník

Šestaosmdesátiletá paní z Podbořanska se ve středu dopoledne stala obětí podvodníků. Pod falešnou záminkou, že něco potřebuje zkontrolovat na půdě, se k ní do domu vloudil neznámý muž. Seniorka, která jej na místo následovala, si povšimla, že z půdního okna mával ven. Poté, když sešli dolů, se s poškozenou rychle rozloučil a odešel. Následně paní zjistila, že má v pokoji vypáčenou skříň a z ní ukradené peníze. Přišla tak o částku ve výši 30 tisíc korun. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.  

Je hezky, mizí kola

Poptávka po bicyklech je v těchto jarních dnech aktuální i mezi zloději. Mohou totiž dobře zpeněžit odcizená kola. V minulých dnech byly na Lounsku nahlášeny hned dvě krádeže jízdních kol. V jednom případě zmizel bicykl o víkendu z drážního domku u stanoviště Českých drah v Březně u Postoloprt, kam se neznámý pachatel vloupal. Poškozené způsobil škodu za 20 000 Kč. Druhá krádež byla nahlášena ze společné kočárkárny jednoho panelového domu v lounské ulici Františka Chlouby. Z těchto prostor se ztratilo pánské jízdní kolo v hodnotě 10 000 Kč. Oba případy šetří policisté jako trestné činy krádeže a po pachateli-ích pátrají.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 28. dubna 2011

vytisknout  e-mailem