Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Neoprávněné opatření platebního prostředku

SOKOLOV- Okradl vlastní matku 

Zkrácené přípravné řízení  zahájili sokolovští policisté proti 30letému muži ze Sokolova. Přečinu Krádeže a Neoprávněného  opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku se dopustil dne 27.11.2011 v Sokolově. V bytě, který společně obýval se svojí matkou využil vhodného okamžiku, když jeho matka odešla z bytu a z její peněženky odcizil platební kartu . PIN kód k této kartě vypozoroval při předchozích společných nákupech .
 
Nejdříve se pokusil z karty vybrat peníze z bankomatu, to se mu však nepodařilo, tak zkusil štěstí jinak. V prodejně tabáku  téhož dne pomocí odcizené karty zaplatil zboží v hodnotě 860,-Kč a 853,-Kč. Následně se v prodejně Kaufland  v Sokolově  pokusil uhradit pomocí karty další zboží  v hodnotě 924,-Kč. Tato transakce mu byla zamítnuta, tak o necelou hodinu později zkusil znovu štěstí. Ve stejné prodejně pomocí stejné karty uhradil  zboží v hodnotě 84,-Kč. Znovu se snažil vybrat peníze z bankomatu umístěného ve vnitřních prostorách prodejny Kaufland v Sokolově, ale i tentokrát mu byla  transakce zamítnuta. Muž se nevzdal a v dalším obchodě u Městské tržnice uhradil další zboží v hodnotě 168,-Kč a 168,-Kč. Další pokus uhradit zboží odcizenou kartou ve stejné prodejně  se mu nezdařil a další pokusy vybrat peníze z bankomatu mu byly také zamítnuty, proto se vrátil zpět do bytu a odcizenou kartu nepozorovaně vsunul matce do kapsy bundy.
 
V případě dokonání všech jím výše požadovaných transakcí by matce způsobil škodu ve výši 4.593,-Kč. Přímá  škoda, vzniklá z povolených transakcí činí  2.133,-Kč. Svého jednání se dopustil, přesto, že byl za takový čin - Krádež - odsouzen Rozsudkem Okresního soudu v Sokolově. Před měsícem byl odsouzen k trestu obecně prospěšných prací v délce 300 hodin, které dosud nevykonal.
 
por.PhDr.Papežová Zdeňka
15.12.2011
 

vytisknout  e-mailem