Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně řídil a kradl

LOUNY - Od benzinky ujel bez placení; Ženu fyzicky napadal...  

Od benzinky ujel bez placení

Ve zkráceném přípravném řízení sdělili policisté podezření ze spáchání trestného činu krádeže a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění bezmála dvacetiletému mladíkovi ze Žatce. V minulých dnech řídil na silnicích Žatecka osobní vůz zn. Ford Fiesta, se kterým přijel na jistou benzinovou stanici a do auta si natankoval benzin v hodnotě 300 Kč. Místo zaplacení však ujel. Této skutečnosti se dopustil i přesto, že byl již v roce 2007 odsouzen Okresním soudem v Lounech za jinou trestnou činnost. Jak policisté dále zjistili, vůz řídil neoprávněně, neboť není vlastníkem řidičského průkazu. Po provedených úkonech bal mladík propuštěn ze zadržení na svobodu.

Ženu fyzicky napadal

Na deset dní z bytu vykázali policisté 33letého muže ze Žatce, který v posledních měsících fyzicky napadal svoji družku. Násilí se přitom stupňovalo a navíc se agresor se svými násilnickými sklony zaměřil i na malou dceru poškozené. Jelikož jeho jednání vykazovalo znaky domácího násilí, policisté jej ze společného obydlí vykázali. Případ je i nadále v šetření policie.   

Fingovali loupež

Policisté vyšetřují fingovanou loupež, kterou si její dva aktéři naplánovali na 22. května tohoto roku. Domluvili se, že nahrají loupežné přepadení jednoho z nich, který v té době pracoval jako obsluha v jednom z žateckých barů. Loupež ten den časně ráno opravdu nafingovali. Dokonce se údajný pachatel maskoval kuklou s otvorem na oči a ozbrojil se kuchyňským nožem. Vše bylo jako doopravdy. Barmana přitlačil k pultu, dal mu nůž na krk a chtěl po něm peníze. Ten mu tedy vydal kasírtašku s finanční hotovostí několika tisíc korun. Poté fingovaný lupič z místa odešel. Peníze následně použil pro svoji potřebu s tím, že polovinu jich dodatečně předá svému komplici - barmanovi, ale k tomu již nedošlo. Policejní komisař obvinil 30letého "lupiče" ze spáchání trestného činu zpronevěry a po provedení procesních úkonů jej ze zadržení propustil. Druhého z nich policisté rovněž vyšetřují, na případu dále pracují.

Neoprávněně řídil, havaroval

Ve středu odpoledne havaroval v obci Březno u Postoloprt s osobním vozidlem zn. Renault Nevada 25letý mladík. Po projetí železničního přejezdu ve směru na Postoloprty nepřizpůsobil rychlost vozidla povaze vozovky a svým schopnostem (nemá řidičské oprávnění) a při míjení dodávky v protisměru nezvládl řízení. Narazil do betonové patky sloupu telekomunikačního vedení u pravého silničního příkopu, převrátil se na střechu a prorazil betonovou podezdívku oplocení rodinného domu. Naštěstí se tato nehoda obešla bez zranění. Alkohol u mladíka zjištěn nebyl, ale policisté zjistili, že nevlastní žádné řidičské oprávnění. Nehoda je dále v šetření policie. 

     

vytisknout  e-mailem