Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neoprávněně se obohatili

TEPLICKO - Manželé byli obviněni ze zpronevěry; Dvě objasněné krádeže; Lupu si dlouho neužil. 

Neoprávněně se obohatili

     Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí manželům, kteří se neoprávněně obohatili na úkor státu. Zažádali si o příspěvek na koupi auta pro svého handicapovaného syna, jejich žádosti úřad vyhověl a poskytl jim částku sto devadesát tisíc korun. Manžele pak napadlo, že kdyby koupili levnější vůz, peníze by jim zbyly, úřadům ale museli předložit doklady o koupi auta dražšího, aby nemuseli část příspěvku vracet. Muž proto oslovil svého známého a nabídl mu tři tisíce za to, že koupí nějaký levnější automobil a následně jim ho za daleko větší částku „na oko“ prodá.

     Muž souhlasil, koupil za 68 tisíc auto na své jméno a o několik dnů později ho na základě fiktivní kupní smlouvy „prodal“ manželům. Ti pak předložili na úřad smlouvu o koupi auta za 192 tisíc, na celý podvod se ale přišlo a povedení rodiče byli obviněni z přečinu zpronevěry, za což jim v krajním případě hrozí až pětileté vězení. Stejný trest hrozí i muži, který na své jméno za třítisícovou odměnu auto pořídil a následně jim ho „jako“ prodal, byl obviněn ze zpronevěry spáchané formou účastenství. 

 

Dvě objasněné krádeže

     Policisté dopadli zloděje, který je podezřelý ze spáchání dvou krádeží v Bílině. Koncem září odcizil z regálu v prodejně dva komplety ložního prádla v hodnotě šest set korun a z prodejny odešel, aniž by za zboží zaplatil. O několik dnů později přišel do trafiky, požádal prodavačku o cigarety, využil okamžiku, kdy se otočila zády, a z pultu odcizil dvě krabice s plastovými plynovými zapalovači za necelých osm stovek. Věci pak rozprodal na ulici, v uplynulých dnech si 21letý recidivista převzal sdělení podezření z přečinu krádeže, za který mu hrozí až tříleté vězení.

 

Lupu si dlouho neužil

     Až dva roky vězení hrozí 34letému recidivistovi, který včera ráno kradl v jednom teplickém baru. Využil chvilky nepozornosti ženy, která v podniku pracuje a na barový pult si odložila náramkové hodinky a mobilní telefon a věci v hodnotě přes dvacet tisíc korun odcizil. S lupem se dal na útěk, už za čtvrt hodiny ho ale i s kradenými věcmi zadržela hlídka policistů, kteří po pachateli pátrali na základě přijatého oznámení. Věci tak putovaly zpět k právoplatné majitelce a zadržený v minulosti již 15krát odsouzený muž si vyslechl podezření z přečinu krádeže, za který ho může soudce poslat až na tři roky zpátky za mříže.

 

 

11. 10. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem