Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Neoprávněné užívání cizí věci

Podezřelý zadržen ještě před oznámením případu 

Dokonale odvedla svoji práci hlídka rokycanských policistů vykonávající noční službu z 20. na 21. září. Před desátou hodinou v noci  si při hlídkové  činnosti  na území  města Rokycany povšimla v ulici U Kolejí  zaparkovaného vozu, u jehož dveří  se pohybovala podezřelá osoba.  Ta se po zpozorování hlídky dala na útěk směrem ke zde vedoucí železniční trati. Na výzvy policistů k zastavení osoba nereagovala, přesto však byla zasahujícím policistou  po několika desítkách metrů zadržena v železničním náspu. Při prohlídce osoby, kterou je policista oprávněn dle zákona o policii provést, byl u osoby nalezen  šroubovák.

Při následných služebních  úkonech bylo zjištěno, že podezřelou osobou je 33letý muž z Plzně, který se měl vozidla značky ŠKODA Octavia combi zmocnit tohoto dne večer v obci Březina.  O zmizení svého automobilu se dozvěděla majitelka od policistů.

Plzeňan si od policistů převzal následující den záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu neoprávněné  užívání cizí věci.  Dle ustanovení trestního zákoníku lze za takové jednání uložit pachateli trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.

nprap. Jana Tomková, 22.9.2010

vytisknout  e-mailem