Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Neoprávněné užívání cizí věci

Vůz zmizel z Rokycan 

V noci na 22. října 2011 se zmocnil zatím neznámý pachatel v Rokycanech v ulici Družstevní osobního vozidla značky ŠKODA Octavia. Majitel se o tomto faktu dozvěděl až od policistů. Ti totiž kradené vozidlo pronásledovali.
Po druhé hodině v noci  vykonávala službu motorizovaná hlídka hrádeckých policistů v katastru obcí Mešno a Kakejcov. Na jedné ze zdejších křižovatek si povšimla jedoucího osobního vozu značky Škoda Octavia, jehož řidiče hodlala řádným způsobem zkontrolovat pomocí zvláštního výstražného zařízení a použitím světelného nápisu STOP. V době, kdy řidič osobního vozidla zastavil a hlídka začala ze služebního vozu vystupovat, se neznámý řidič okamžitě rozjel a začal ujíždět. V obci Nevid pak vjel sledovaný na pole, z vozu utekl  a ve tmě se po něm "slehla zem". Policistům se jej bohužel i přes pomoc ostatních kolegů, kteří se sjeli na místo, zatím nepodařilo vypátrat.
V intenzivním šetření celé události nyní pokračují policisté obvodního oddělení Rokycany, kteří jednání kvalifikovali jako přečin neoprávněné užívání cizí věci.

nprap. Bc. Jana Tomková
24.10.2011

vytisknout  e-mailem