Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neopustil republiku a kradl

TEPLICKO - Cizinec nerespektoval pravomocný rozsudek; Vykradená chata; Hledáme svědky nehody. 

Neopustil republiku a kradl

     Z přečinů krádeže, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byl obviněn 36letý cizinec. Je podezřelý, že se minimálně od konce srpna letošního roku zdržoval na území České republiky, konkrétně v okrese Teplice a na území města Prahy, přestože si byl vědom skutečnosti, že má soudem uložen trest vyhoštění z územní České republiky ve výměře 2 roků s lhůtou k vycestování nejpozději do 26. 8. 2018.

     Dále je podezřelý, že koncem října našel v Teplicích nepřenosnou tankovací kartu, kterou si ponechal pro svoji potřebu. Hned den poté odcizil v teplickém supermarketu dvě balení tabáku, která si schoval do kapsy a bez zaplacení prošel pokladní zónou.

     V úterý byl zadržen v pražském hypermarketu, kde na prodejní ploše odcizil balení ponožek. Protože se jedná o recidivistu a je důvodná obava, že by se na svobodě dopouštěl další trestné činnosti a zároveň by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání, zaslal vyšetřovatel státnímu zástupci návrh k podání podnětu na umístění obviněného do vazby.

 Vykradená chata

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v katastru obce Hrob vloupal do zahradní chaty. Odnesl si brusku, vrtačku a další věci v celkové hodnotě téměř sedm tisíc korun. Pokud se podaří zjistit jeho totožnost, bude se zodpovídat z přečinů krádeže a porušování domovní svobody, za které by mohl jít až na tři roky do vězení.

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 8:00 hodin dne 9. prosince do 19:00 hodin dne 12. prosince 2018 v Teplicích, ul. Antonína Sochora. Dosud nezjištěný řidič měl na parkovišti za areálem Hvězda poškodit zaparkovaný automobil Daewoo Kalos stříbrné barvy a z místa nehody odjet, aniž splnil zákonem stanovené povinnosti při dopravní nehodě.  Na vozidle Daewoo došlo k poškození předního plastového nárazníku na levé straně. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

13. 12. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem