Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neplatí na děti

LOUNY - Krkavčím otcům hrozí až dvouleté vězení. 

Na svého syna, který žije s matkou na Lounsku, neplatí výživné 41letý muž z Třebíčska. Ač je k tomu ze zákona povinen a nařídil mu tak rozsudek Okresního soudu v Lounech, k rukám matky již dluží přes 12 tisíc korun. Komisař služby kriminální policie a vyšetřování proto obvinil krkavčího otce z trestného činu zanedbání povinné výživy.

Obvinění ze stejného přečinu sdělil policejní komisař rovněž 28letému muži z Mostecka. Ten neplatí výživné na svou nezletilou dceru již od srpna roku 2009. Matce, jež bydlí s dítětem na Lounsku, již dluží přes 60 000 Kč. Pokud budou odsouzeni, hrozí nyní oběma mužům trest odnětí svobody až na dva roky.

Mařil a neoprávněně užil

V těchto dnech sdělili policisté ve zkráceném přípravném řízení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a neoprávněného užívání cizí věci 21letému mladíkovi z Rakovnicka. Podezřelý koncem srpna užil, bez vědomí majitele, jeho motorové vozidlo zn. Škoda Felicia a odjel s ním z místa bydliště na Podbořansko, kde byl kontrolován policejní hlídkou. Muži zákona zjistili, že mladík usedl za volant i přesto, že má rozhodnutím Magistrátu města Mladá Boleslav uložen zákaz řízení všech motorových vozidel na dobu od 22. 3. 2016 do 22. 9. 2017. Dalším šetřením vyšlo najevo, že mladík užil vůz bez svolení majitele, který mu jen zapůjčil klíče od vozidla k vyklizení nějakých věcí. Kromě maření mu tedy policisté sdělili podezření i z trestného činu neoprávněného užívání cizí věci. Dotyčnému hrozí podle zákoníku až tříletý trest odnětí svobody. Ja vyšetřován na svobodě.

Z kůlny zmizelo nářadí

V minulých dnech vnikl dosud nezjištěný pachatel na pozemek jednoho rodinného domu v obci Jimlín na Lounsku a následně se vloupal do tamní kůlny. Odcizil motorovou pilu a nářadí, čímž způsobil škodu přesahující 3 000 Kč. Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli pátrají.

Neoprávněně přebýval v chatě

Jednu chatku v zahrádkářské kolonii v Konětopech na Lounsku si v minulých dnech vyhlédl dosud nezjištěný pachatel. Do objektu vnikl zřejmě za účelem poskytnutí střechy nad hlavou, neboť majitelka nezjistila žádnou krádež, ale právě to, že uvnitř "jen" nezjištěnou dobu přebýval. Svým jednáním se dopustil trestného činu porušování domovní svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 12. října 2016

 

 

 

vytisknout  e-mailem