Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Neplatí

Český Krumlov – Muž má děti na Teplicku i Českokrumlovsku, ale neplatí ani na jedno. 

Povinný 37letý muž si od března 2008 do současné doby, s výjimkou několika měsíců, kdy byl ve výkonu trestu odnětí svobody, neplnil řádně svoji zákonnou vyživovací povinnost na svého nezletilého syna, ačkoliv pravidelné přispívání na jeho výživu mu bylo uloženo pravomocným rozsudkem Okresního soudu v Českém Krumlově. Tím mu byla stanovena povinnost platit výživné ve výši 1 200 Kč měsíčně, splatných vždy do každého 5. dne v měsíci předem k rukám matky. Za uvedenou dobu tak dluží oprávněné částku ve výši nejméně 17 355 Kč.
 
Stejný muž pak od září 2008 do současné doby se stejnou výjimkou několika měsíců, kdy byl ve výkonu trestu odnětí svobody, neplnil řádně svoji zákonnou vyživovací povinnost na svou nezletilou dceru. Pravidelné přispívání na její výživu mu bylo uloženo pravomocným rozsudkem Okresního soudu v Teplicích, kterým mu byla stanovena povinnost platit výživné ve výši 300 Kč měsíčně. Za uvedenou dobu tak dluží oprávněné částku ve výši nejméně 3 533 Kč.
 
Po provedeném šetření byly v dané věci zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
26. srpna 2011

vytisknout  e-mailem