Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepoctivá seniorka

TEPLICKO - Ukradla peníze z účtu mrtvého muže; Nehodu způsobil opilý řidič a další zprávy. 

Nepoctivá seniorka

     Z přečinů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku byla obviněna sedmdesátiletá žena, která z cizího účtu vybrala dvacet devět tisíc korun. Využila toho, že znala PIN platební karty svého přítele, se kterým žila a po jeho smrti na konci roku z jeho účtu postupně vybrala peníze, které mu na konto posílala Česká správa sociálního zabezpečení. Na vše se přišlo poté, co úřady chtěly přeplatky zaslané po úmrtí oprávněné osoby vrátit po jeho dceři. Pokud skončí případ u soudu, hrozí nepoctivé seniorce, která dobře věděla, že peníze vybrala neoprávněně, až dvouleté vězení.

Nehodu způsobil opilý řidič

     Štěstí měl mladý skateboardista, kterého v pondělí večer srazilo na přechodu pro chodce na Masarykově třídě osobní auto. Přestože pro něj po nehodě letěl vrtulník, utrpěl jen drobné poranění dolní končetiny a z nemocnice byl propuštěn. Osmatřicetiletému řidiči, který ho srazil a z místa nehody odjel, aniž by mladíkovi poskytl pomoc, policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Nedaleko místa střetu podezřelého muže totiž zastavil svědek a přivolal policisty, kteří řidiči naměřili dvě promile alkoholu v dechu. Ke skutečnostem, že muž z místa nehody odjel a navíc byl pod vlivem alkoholu, zřejmě přihlédne i soudce, který může nezodpovědného řidiče poslat až na tři roky za mříže.

Někdo okradl spící ženu

     O mobil i s power bankou přišla žena, která se vydala na vandr do Krušných hor. Na noc si ustlala v přístřešku v Domaslavicích, jejího spánku využil neznámý lapka, který jí vzal věci, které měla položené vedle sebe. Poškozená vyčíslila škodu na téměř osm tisíc korun, po zloději podezřelém z přečinu krádeže teď pátrají duchcovští policisté.

Další újezdy od nehod

     Policie nadále zaznamenává případy, kdy pachatelé dopravních nehod ujíždějí z místa, aniž by splnili povinnosti uložené platnou legislativou. Přivítáme jakákoliv svědectví veřejnosti k níže uvedeným nehodám, jejichž viníci nerespektují zákonem daná pravidla.

     K první dopravní nehodě došlo 12. června 2018 kolem 16:45 hodin v obci Ohníč, na silnici III. třídy na zabezpečeném železničním přejezdu č. P2087. Neznámý řidič jedoucí ve směru k obci Křemýž nerespektoval výstrahu dávanou dvěma červenými střídavě přerušovanými světly signálu a přerušovaným zvukem signalizace přejezdového zabezpečovacího zařízení a vjel na přejezd, i když byly sklopené závory. První dřevěnou závoru zlomil a druhou objel, ke střetu s vlakem naštěstí nedošlo. 

      K další nehodě, od které pachatel ujel, mělo dojít od 23:55 hodin dne 19. května do 21.25 hodin dne 20. června 2018, kdy byla událost oznámena, v Teplicích, ul. Antonína Sochora v areálu Hvězda před lékárnou. Neznámý řidič tam měl poškodit sloup veřejného osvětlení a z místa ujet.

     Od nehody ujel také řidič, který 24. června 2018 kolem 19:30 srazil na křižovatce ulic Na Hrázi, Jateční a Dubská v Teplicích motorkáře. Neznámý řidič jedoucí ve směru z ul. Jateční do ul. Na Hrázi měl vjet do křižovatky na červenou a následně nedat přednost v jízdě motocyklu Kawasaki Ninja, jehož řidič odbočoval z ul. Na Hrázi do ul. Dubská na zelený signál pro opuštění křižovatky. Podle oznamovatele měl dopravní nehodu způsobit řidič vozidla VW GOLF III, jehož registrační značka by měla začínat 3U7 nebo 3U8. O svědectví žádáme především řidiče dodávky, který se měl pokoušet pachatele dojet a zastavit, ale i další svědky, kteří by k průběhu mohli poskytnout nějaké informace.

     Veškeré poznatky k nehodám lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

28. 6. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem