Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepoctivý zaměstnanec

TEPLICE - Řidič zpronevěřil tržby; Okradeni ve spánku...  

Nepoctivý zaměstnanec
     V minulých dnech jsme informovali o případu řidiče teplické městské hromadné dopravy, který si nechával tržby a obohatil se tak o více jak 35 tisíc korun. Nebyl ale jediným zaměstnancem, který si tímto způsobem „přilepšil“ k platu.
     Včera policejní komisař obvinil dalšího 42 letého řidiče, který si po čtyři měsíce nechával část tržeb a zaměstnavatele tak připravil o třicet sedm tisíc korun. Kromě toho si v červnu půjčil od svého známého notebook s příslibem, že mu nainstaluje nějaké programy a za dva dny mu ho vrátí, místo toho dal počítač do zastavárny a utržené čtyři tisíce si ponechal. Muž byl obviněn ze zpronevěry, v případě odsouzení mu hrozí až dvouleté vězení.
 
Okradeni ve spánku
     Tvrdý spánek mají zřejmě mladíci, kteří stanovali nedaleko vodní nádrže Barbora. V nočních hodinách jim neznámý pachatel ze dvou stanů, kde trávili noc, odcizil peněženky s doklady, finanční hotovostí a platebními kartami a mobilní telefon.
      Celkem přišli tři okradení o věci za více jak 15 tisíc korun, policisté případ kvalifikovali jako přečiny krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které trestní zákoník stanoví maximálně dvouletý trest odnětí svobody.
  
Vykradený dům
     Do rodinného domu v Proseticích se vloupal zatím neznámý zloděj. Do nemovitosti vnikl sklepním oknem, uvnitř pak prohledal skříně a odcizil peníze, šperky a hodinky, poškozený vyčíslil celkovou škodu na třináct tisíc korun. Policisté případ prošetřují jako přečiny krádeže a porušování domovní svobody a po pachateli i ukradených věcech intenzivně pátrají.
 
Odcizený monitor
     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který kradl v Bílině. Zloděj rozbil okno na budově v areálu koupaliště a vzniklým otvorem odcizil monitor v hodnotě přes tři tisíce korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli v případě dopadení hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.
 
 
Teplice, 10. 7. 2015, nprap. Bc. Daniel Vítek
tiskový mluvčí
Oddělení tisku a prevence Teplice
tel. č. 974 439 207
email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem