Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Nepodali prohlášení o svém majetku

SOKOLOVSKO – Mohou jít až na 3 roky do vězení. 

Kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Sokolově zahájili trestní stíhání 67letého muže ze Sokolovska, kterého obvinili ze spáchání přečinu Porušení povinnosti učinit pravdivé prohlášení o majetku.

Obviněný muž měl v únoru 2019 obdržet výzvu od úřadu zabývajícím se financemi, aby ve lhůtě 15 dnů podal prohlášení o svém majetku. Poté, co správce daně vyčerpal všechny zákonné možnosti k vymožení nedoplatku, ani ve stanovené lhůtě prohlášení o svém majetku nepodal. Muž dluží na dani z přidané hodnoty, na dani z příjmů, na dani silniční dále také na dani z příjmů fyzické osoby a na příslušenství daně částku ve výši téměř 1 272 000 korun.

Za uvedený přečin hrozí 67letému muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 3 roky.

 Také kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality v Chebu zahájili trestní stíhání 40leté ženy z Aše, kterou obvinili ze spáchání přečinu Porušení povinnosti učinit pravdivé prohlášení o majetku.

Nejméně do poloviny dubna tohoto roku nevyhověla a ani nijak nereagovala na doručenou výzvu Celního úřadu pro Karlovarský kraj k prohlášení o majetku. Ženě v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody až na tři léta, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
pprap. Eva Valtová
23. 7. 2019

vytisknout  e-mailem