Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nepodceňujte kapesní zloděje

BRNO: Hlídejte si lépe své věci a nedávejte zlodějům šanci. 

            Během včerejšího dne  policisté řešili deset případů kapesních krádeží a jedenáct krádeží odloženích věcí, kdy se jedná zejména o kabelky, položené na židli v restauraci, nebo v obchodě v nákupním vozíku, případně v kočárku.
            Typický případ se odehrál včera na nádraží, kdy o svůj mobilní telefon málem přišla čtyřicetiletá žena. Odpoledne vycházela z podchodu vlakového nádraží na zastávku tramvaje. Její nepozornosti využil šestnáctiletý mladík a z batohu, který měla na zadech jí odcizil mobilní telefon. Jeho jednání si ovšem všimla policejní hlídka a mladíka ihned zajistila. Telefon tedy skončil zpět u své majitelky a podezřelý na služebně, kde ho policejní komisař obvinil z trestného činu krádež.
Takové štěstí však neměla osmapadesátiletá žena, která byla okradena v obchodním domě na nám. Svobody. V okamžiku, kdy si vybírala zboží, jí neznámý pachatel odcizil kabelku odloženou ve vozíku. Paní přišla o peníze, doklady, mobilní telefon a dvoje dioptrické brýle a vznikla jí tak škoda více než osm tisíc korun.
 
            Policisté opět připomínají větší obezřetnost. Buďte opatrnější na své věci. Nenoste peněženky, mobilní telefony ani jiné cennosti ve svrchních kapsách batohů a kabelek a v žádném případě je nenechávejte bez dozoru.
 
kradeze20.2.mp3
 
nprap. Andrea Procházková
 

vytisknout  e-mailem