Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Nepodceňujte používání cyklistické přilby

HODONÍNSKO: Policisté vyšetřují havárii cyklistky s vážným poraněním. 

Ve středu 27. června v 11:45 hodin došlo nedaleko obce Těmice k havárii čtyřiatřicetileté cyklistky. Cyklistka jela na svém jízdním kole od Domanína. Těsně před hranicí obce Těmice najela z dosud nezjištěných příčin a okolností do větve ovocného stromu. To vedlo k jejímu pádu z jízdního kola, přičemž si způsobila závažné poranění hlavy a musela být letecky transportována do brněnské nemocnice. Dechovou zkouškou, kterou ještě policisté stačili s cyklistkou provést, se potvrdilo, že byla střízlivá. Předmětem šetření je nyní to, zda cyklistka najela do spadené větve nebo jestli na ni větev spadla a zapříčinila tak havárii.

Policisté vyšetřující tuto havárii, žádají o spolupráci i případné svědky, kteří místem projížděli a mohli by objasnit to, zda větev na silnici již ležela před zmiňovanou událostí. Místo události je znázorněno na přiložených fotografiích. Svědci se mohou přihlásti na telefon 974 633 260 nebo přímo na linku 158.

I tato událost dosvědčuje jak důležité je chránit si hlavu při jízdě na jízdním kole. Zákon jasně stanovuje povinnost mít přilbu jen osobám mladším 18 let. Ani dospělí cyklisté by to však neměli podceňovat. V důležitých okamžicích, které předem jen těžko odhadnete, může být její použití otázkou života a smrti.


 

nprap. Bc. Petr Zámečník, 28. 6. 2012

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem