Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nepodílí se na výživě svých dětí

Český Krumlov - Českokrumlovští policisté šetří čtyři případy zanedbání povinné výživy. 

 
Kriminalisté obvinili 50letého muže z Českokrumlovska z přečinu zanedbání povinné výživy, kterého se měl dopustit tím, že od srpna 2009 do letošního srpna si neplnil svou vyživovací povinnost na své dvě děti. Peníze rodině neposílal, ačkoli byla matka vedena na Úřadu práce v Českém Krumlově jako osoba v hmotné nouzi.
 
Na povinnost platit výživné na svého potomka zřejmě zapomněl 39letý muž z Českokrumlovska. Policisté ho podezřívají, že od ledna 2010 do května 2013 neplnil své zákonné povinnosti a na alimentech dluží více jak 67 000 korun. Věc šetří českokrumlovští formou zkráceného přípravného řízení.
 
Dále českokrumlovští policisté sdělili v těchto dnech podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy 31leté ženě z Prachaticka. Ta od dubna letošního roku dosud neplní řádně vyživovací povinnost na své dva syny, ač jí tuto povinnost stanovil rozsudkem Okresní soud v Českém Krumlově. V uvedeném období však celou částku nezaplatila a dluží tak téměř 5 000 korun.
 
Již více než rok neplatí 42letý muž z Prahy na své dvě děti výživné. Za tu dobu dluží na výživném 52 000 korun. Povinnost platit řádně na své děti mu byla stanovena rozsudkem Krajského soudu v Českých Budějovicích a navíc mu vyplývá ze zákona o rodině. Policisté v Českém Krumlově proto v těchto dnech sdělili zapomnětlivému otci podezření ze spáchání přečinu zanedbání povinné výživy. 
 
por. Bc. Lenka Kozoňová    pcrckpis@mvcr.cz
1. září 2013 

vytisknout  e-mailem