Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neponaučitelný řidič

ÚSTÍ NAD LABEM - Zde platí pořekadlo "Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne". 

Střekovští policisté v odpoledních hodinách  v ulici Děčínská kontrolovali 30letého řidiče vozidla Audi A3. Při této kontrole z dostupných evidencí zjistili, že tento řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel, a to až do června roku 2018. Vzhledem k jeho nedodržení mu hrozí nejenom stíhání pro trestný čin Maření výkonu úředního rozhodnutí, ale i prodloužení toho zákazu řízení.
Obdobný případ evidují i chlumečtí policisté. Ti v odpoledních hodinách v obci Libouchec kontrolovali 43letého řidiče Fiat Bravo. Jednalo se o osobu pro policisty velice známou a již z minulosti věděli, že tento řidič má vysloven zákaz řízení na dobu 3 let. Hlavu si z toho ovšem vůbec nedělá a řídí vesele dál. U řidiče byla rovněž provedena zkouška na požití návykových látek, která byla pozitivní. Třiačtyřicetiletý muž byl zadržen a převezen do policejní cely. Ve zkráceném řízení mu bylo sděleno podezření z trestného činu Maření výkonu úředního rozhodnutí a po konzultaci se státním zástupcem podán návrh na vzetí do vazby. Tento návrh byl akceptován a neponaučitelný řidič byl ihned eskortován do vazební věznice.

Neoprávněný odběr elektřiny
Policejní komisař sdělil obvinění 54leté ženě z trestného činu Krádeže. Obviněná zhruba 16 měsíců bez řádně uzavřené smlouvy a nainstalovaného elektroměru odebírala za pomocí propojení přívodních a odvodních vodičů demontovaného elektroměru. Za uvedené období způsobila poškozené společnosti škodu kolem 95 tisíc korun.

Ústí nad Labem 26.10.2017
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem