Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neposílá dceru do školy

CHOMUTOV - Už je ve vazbě, Napadení na ulici.... 

Neposílá dceru do školy
Jednání 35leté ženy z Kadaně bude řešit přestupková komise. Od ledna do června letošního roku umožnila svým jednáním zahálčivý způsob života své nezletilé dcery, kterou řádně neposílala do školy. Dcera zameškala ve škole větší počet hodin. Nezodpovědná matka se tak dopustila svým jednáním přestupku na úseku školství a výchovy mládeže.
 
Už je ve vazbě
Policisté v Kadani vyšetřují loupež, ke které došlo v říjnu letošního roku. 19letý mladík napadl v Chomutovské ulici poškozeného, kterému nejdříve chtěl vytáhnout z bundy peněženku. Když se napadený bránil, několikrát ho udeřil do obličeje a peněženku mu sebral. Zranění si vyžádalo pouze ošetření u lékaře, pracovní neschopnost nenastala. Násilník byl zadržen, obviněn z loupeže a po nezbytných úkonech skončil v policejní cele. Na státní zastupitelství byl podán návrh na jeho vzetí do vazby. V současné sobě se nachází ve vazební věznici, kam byl na příkaz soudce Okresního soudu Chomutov eskortován. Obviněnému hrozí za uvedený trestný čin trest odnětí svobody v rozmezí dvě léta až deset let.
 
Napadení na ulici
Chomutovští policisté vyšetřují incident, který se stal na Kadaňské ulici v okresním městě. 50letý muž zde napadl poškozeného tím způsobem, že nejdříve do něj narazil jízdním kolem, pak sesedl a muže několikrát udeřil do obličeje. Když poškozený upadl na zem, v rozdávání ran pokračoval. Zranění si nevyžádalo pracovní neschopnost, jednání násilníka policisté vyhodnotili jako výtržnictví.
 
Stromy pokáceli, ale nezaplatili
Krádeže se dopustili dva muži ve věku 44let. V Radonicích pokáceli v lesním prostoru podél železniční tratě z obce do Kadaňského Rohozce stromy olší a jasanů. Pokácené stromy naložili na nákladní vozidlo,z místa odvezli,ale řádně nezaplatili.  Lesům vznikla škoda za 7 tisíc korun. Krádež vyšetřují policisté ze Března.
 
Kradli kola
Dvě jízdní kola za téměř 7 tisíc korun odcizila dvojice mužů z balkónu domu v ulici Okružní v Klášterci nad Ohří. Překonali zabezpečení dveří, vnikli na balkón a kromě kol zde sebrali i hliníkové schůdky. Ani jednomu nevadilo, že za obdobné jednání byli v nedávné minulosti již potrestáni. 31letý muž i jeho 29letý společník jsou podezřelí z krádeže, kterou vyšetřují policisté z místního obvodního oddělení.
 
Vyhrožoval
Až tříletý trest odnětí svobody hrozí v případě odsouzení 58letému muži z Kadaně. Již nějakou dobu vyhrožuje poškozené ublížením na zdraví. Na konci listopadu pak při vyhrožování držel v ruce sekáček na maso, což v ženě vzbudilo obavy o život. Obrátila se proto na místní oddělení policie a jednání nahlásila.
 
Vykradený stánek
Do novinového stánku v Kostnické ulici se kdosi vloupal. Zloděj překonal i železné mříže, vnikl dovnitř a sebral tabákové výrobky za téměř 39 tisíc korun. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
 Pil a boural
Dopravní policisté vyšetřovali včera nehodu, ke které došlo na silnici l/13 na Černovické ulici v Chomutově. 60letý řidič cizinec, jedoucí s vozidlem Škoda Fabia z Mostu na Karlovy Vary, zde nezvládl řízení po kruhovém objezdu, narazil do objezdu a pak do oplocení zahrady u poblíž stojícího domu. Následně provedená dechová zkouška prokázala, že před jízdou požíval alkoholické nápoje. Přístroj naměřil 1,67 a 1,68 promile. Muž je podezřelý ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.
 
9. prosince 2013  
nprap. Marie Pivková
krpulk.kr.pis.cv@pcr.cz
tlf. 974 433 207
 

vytisknout  e-mailem