Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Neposílají své děti do školy

ÚO Bruntál - jedna školačka dokonce zameškala 767 hodin a jiné zprávy z okresu 

„Povedení“ rodiče
V průběhu devíti měsíců letošního roku policisté šetřili celkem 22 případů ohrožování výchovy dítěte.
U dalších dvou případů v těchto dnech sdělili policejní komisaři obvinění rodičům, kteří nedbali na řádnou výchovu a školní docházku svých dětí.
            Nejprve jsme zahájili trestní stíhání 46leté ženy a jejího 39letého druha. Svého protiprávního jednání se měli dopustit tím, že v době od září 2008 do června 2011 v obci na Vrbensku nedbali o řádnou školní docházku, přípravu na výuku své nezletilé dcery. Tolerovali její potulky a požívání alkoholu či jiných návykových látek. Pod smyšlenými důvody kontrol lékaře jí omlouvali z výuky. Dívka zanedbala ve školním roce 2008/2009 celkem 294 omluvených hodin, v dalším školním roce měla 249 omluvených a 10 neomluvených a v průběhu školního roku 2010/2011 zameškala již 76 neomluvených a 274 omluvených. Třikrát měla snížený stupeň z chování a to jednou za pozitivní test na alkohol, podruhé za návykové látky a potřetí za vysokou neomluvenou absenci. Obvinění svých jednáním delší dobu ohrozili rozumový a mravní vývoj jejich dítěte a umožnili mu vést zahálčivý život.
            V druhém případě byla obviněna 34letá žena. Je jí kladeno za vinu, že v Bruntále a ani v blízké obci neměla dbát na řádnou výchovu, školní přípravu a docházku své nezletilé dcery. Nekontrolovala, jak tráví volný čas. Měla ji podepisovat smyšlené omluvenky, které si její dcera sama napsala. Dívka ve školním roce 2010/2011 z tohoto důvodu neprospěla, protože zameškala celkem 767 hodin, z toho 333 neomluvených. 
V obou případech obviněným hrozí trest odnětí svobody až do výše pěti let. Kromě policie jednání rodičů řeší i sociální pracovníci. 
 
Poškození informační tabule
Případ poškození cizí věci šetří policisté v Krnově. Prozatím neznámý pachatel poškodil v Krnově na ulici Opavská informační tabuli s vyobrazením města. Rozlomil ji a způsobil škodu přes 9 400 Kč.
 
Policisté už ví, kdo odcizil peníze ze střediska sociálních služeb
Na začátku října jsme informovali o krádeži peněz ze střediska sociálních služeb v Bruntále. Policisté v těchto dnech sdělili podezření dvěma mladíkům ve věku 20 a 21 let z přečinu krádeže. Své trestné činnosti se měli dopustit i přes skutečnost, že již byli v minulosti za majetkovou trestnou činnost odsouzeni. Měli ve dvou případech v době od 7. do 9.10.2011 využít nepozornosti pracovnice střediska a odcizit klíče od další kanceláře. Zde pak vnikli do plechové skříně a odcizili celkem 3 400 Kč. Peníze použili pro svou potřebu. 
 
Na stěně budovy jsou nyní fialové nápisy a znaky, ale chybí okapy
V době od 14. do 17.10.2011 na ulici E. Beneše v Bruntále poškodil neznámý pachatel stěnu jedné z budov. Fialovou barvou na ní vytvořil různá písmena a znaky. To mu však zřejmě nestačilo a tak ještě z objektu odcizil měděné okapové svody. Způsobená škoda činí nejméně 7 tisíc Kč.
 
Nehoda tří vozidel
Dopravní nehodu tří vozidel šetřili policisté v pondělí 17.10.2011 ve 14,45 hodin mezi obcemi Bruntál a Valšov. 48letý řidič s vozidlem Renault se plně nevěnoval řízení a přehlédl, že před ním zastavil 49letý řidič s nákladním vozidlem Gonow. Ten odbočoval vlevo a dával přednost protijedoucímu automobilu. Došlo ke střetu renaultu a gonowa. Po nárazu bylo nákladní auto odhozeno do protisměru. Zde se čelně střetlo s protijedoucí octavií 30letého majitele. Octavie i nákladní vozidlo skončily mimo vozovku. Při nehodě se lehce zranily tři osoby a to řidič a jeho spolujedoucí z octavie a spolucestující z renaultu. Způsobená škoda činí 290 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo u účastníků vyloučeno negativní dechovou zkouškou. 
                                                                                              
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

18.10.2011

 

vytisknout  e-mailem