Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Neposkytl první pomoc a od nehody ujel

LIBERECKO - Řidič Renaultu způsobil dopravní nehodu, střetl se s protijedoucím osobním vozidlem a zraněnému řidiči z druhého vozidla neposkytl první pomoc. 

Až pětiletý trest odnětí svobody hrozí řidiči, který ujel od dopravní nehody, která se stala v sobotu 29. července 2017 krátce před sedmou hodinou večer na Českodubsku. Řidič Renaultu Scenic jel po silnici II. třídy ve směru od obce Český Dub na obec Bílá. Při průjezdu levotočivou zatáčkou však nepřizpůsobil rychlost stavebně technické povaze zatáčky a najel do protisměru. Zde se následně levou přední částí střetl s levou přední částí protijedoucího vozidla Kia Sportage. DN Český Dub - Bílá

Při nehodě utrpěl lehké zatím blíže nespecifikované zranění řidič z vozidla Kia. Řidič, který nehodu zavinil, z místa nehody utekl, aniž by zraněnému řidiči poskytl první pomoc a  učinil vhodná opatření, která mu ukládá zákon. Zraněného řidiče převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec, kde jej policisté podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem negativním. Policisté z obvodního oddělení Český Dub následně viníka nehody vypátrali v centru obce Český Dub. Dopravní policisté u něj provedli orientační dechovou zkoušku přístrojem Dräger, ta však byla pozitivní. Naměřená hodnota činila přes 1,5 promile. Ani opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe. Policisté řidiči zakázali další jízdu. Při nehodě vznikla předběžná škoda na vozidlech ve výši 130 tisíc korun.

Řidič, který nehodu způsobil a následně z místa ujel, se dále bude za své jednání zpovídat před soudem. Dopravní policisté již v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů "ohrožení pod vlivem návykové látky", "ublížení na zdraví z nedbalosti" a " neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku.
 

31.7.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

DN Český Dub - Bílá

DN Český Dub - Bílá 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem