Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Neposkytnutí pomoci –pomohou občané?

J.Hradec- Opilý muž po slovní rozepři utonul v pískovně u Jindřiše.(Hlasová schránka 974 233 116) 

Dne 25. září v době od 18:00 hodin do 23:00 hodin podezřelý muž (r.1961) v podnapilém stavu, u pískovny poblíž obce Jindřiš na Jindřichohradecku, po předchozí rozepři měl   poškozeného (r.1964) vytáhnout proti jeho vůli ven ze zde stojícího karavanu. Poté na něj měl hlasitě křičet a následně, co z dosud nezjištěných příčin poškozený spadl v pískovně do vody, mu neměl poskytnout potřebnou pomoc, přestože si musel být vědom toho, že poškozený v důsledku své silné opilosti je v nebezpečí smrti způsobené utonutím. Z vody jej měl vytáhnout  až v době, když již byl poškozený mrtev.

Na místo incidentu se dostavili jindřichohradečtí kriminalisté, kteří zde provedli precizní šetření ve věci samotné. Mimo jiné zadrželi podezřelého muže. Policejní komisař vypracoval usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin neposkytnutí pomoci, jenž si podezřelý  převzal dne 27. září a poté byl ze zadržení propuštěn. Policejní komisař nařídil soudní pitvu zemřelého včetně  toxikologického vyšetření a případem se i nadále intenzivně zabývá.

Jindřichohradečtí kriminalisté v souvislosti s vyšetřováním tohoto případu  žádají o pomoc zejména rybáře, pejskaře, ale  i osoby kolemjdoucí. Pokud jste viděli z pondělí 25. září  na úterý 26. září, přibližně v době od 21:00 hodin  do  24:00 hodin podezřelé chování, hádku či hluk osob žijících v karavanu  u pískovny poblíž obce Jindřiš, sdělte své informace kriminalistům  cestou tísňové linky policie 158. Děkujeme Vám za spolupráci.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

29. září 2017

vytisknout  e-mailem