Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Neposlušní řidiči

MOSTECKO - Řídili pod vlivem návykových látek; Za loupež šel do vazby. 

Muže napadl a okradl, za loupež skončil ve vazbě
Okresní soud v Mostě poslal do vazby 33letého muže z obce na Mostecku. Ten se měl dle kriminalistů dopustit zvlášť závažného zločinu loupeže. Muž byl ze zločinu obviněn vyšetřovatelem mostecké policie, který podal státnímu zástupci podnět k vazebnímu stíhání a to z důvodu, že se měl jednání dopustit opětovně.

Obviněný měl v březnu v dopoledních hodinách za městem Most poblíž čističky odpadních vod napadnout a okrást postaršího muže. S tím nejprve hovořil, následně došlo ke slovní rozepři, při které obviněný po poškozeném požadoval vydání finanční částky ve výši 150 korun s tím, že pokud je nedostane, vezme si je sám. Poškozený mu peníze odmítl dát a následně měl vyinkasovat dva údery otevřenou dlaní do obličeje. Poté ho měl útočník chytit kolem krku a podrazit mu nohy, při tom napadený upadl na zem. Obviněný mu měl odcizit z kapsy kalhot peněženku a z ní si měl vzít 300 korun. Portmonku pak poškozenému vrátil. Napadený muž utrpěl zranění hlavy a vyhledal s ním lékařské ošetření. Stíhaný tak užil násilí v úmyslu zmocnit se cizí věci, čímž naplnil skutkovou podstatu zločinu loupeže, za který mu hrozí až desetiletý trest odnětí svobody.

O Velikonocích řídili pod vlivem návykových látek
V síti policejních kontrol skončili řidiči, kteří měli za volant vozidel usednout pod vlivem návykových látek. Dnes kolem 03. hodiny policisté hlídkové služby v ulici Sportovní kontrolovali řidiče z Chomutovska. Měl pozitivní test na návykové látky a podrobil se lékařskému vyšetření a odběru krve. Policisté mu sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V sobotu hlídka zastavila řidiče v ulici Pod Šibeníkem v nočních hodinách. Jak se ukázalo, motorista má dva platné zákazy řízení všech motorových vozidel a měl pozitivní orientační test na návykové látky. Od policie odešel Mostečan se záznamem o sdělení podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Obrničtí policisté v obci narazili v noční době na motoristu, který měl pozitivní test na návykové látky. Muž se po poučení podrobil odběru krve. Od policie si odnesl záznam o sdělení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidič, který boural, má tři zákazy řízení a měl pozitivní test na drogy
Dopravní policie řešila včera krátce před polednem na sídlišti Zahradní v Mostě dopravní nehodu. Při ní měl řidič motorového vozidla značky VW při couvání narazit do škodovky, která jela po ulici a jejíž řidič zastavil, aby se rozhlédl před vjezdem do křižovatky. Ke zranění osob nedošlo. Řidič vozidla značky VW policistům nepředložil řidičský průkaz. Šetřením bylo zjištěno, že motorista má  tři vydané zákazy řízení všech motorových vozidel. Navíc měl pozitivní test na návykové látky. Řidič se podrobil odběru biologického materiálu v nemocnici. Případ šetří policie pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a ohrožení pod vlivem návykové látky. Při nehodě vznikla škoda ve výši dvacet tisíc  korun.

nprap. Ludmila Světláková
Most 14. dubna 2020

vytisknout  e-mailem