Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepoučil se a zase kradl

ÚO Bruntál - chtěl odcizit věci, ale byl vyrušen majitelem a jiné zprávy z okresu 

Chtěl odcizit věci z auta, ale byl vyrušen majitelkou
Ve středu 19.1.2011 sdělili ve zkráceném přípravném řízení bruntálští policisté podezření z přečinu krádeže 59letému muži. Ten měl dne 18.1.2011 v Bruntále na ulici Mlýnská dřevěným klínem rozbít okno zadních dveří u zaparkovaného vozidla Fabia. Chtěl z něj odcizit uložené věci, ale byl vyrušen majitelkou. Způsobil škodu ve výši 2 500 Kč. Policisté ho po oznámení ženy zadrželi a zjistili, že se jedná o recidivistu a má na svědomí ještě další případ krádeže. Sdělili mu tedy ještě další podezření a to z přečinu porušování domovní svobody a krádeže. Toho se měl dopustit tím, že ve stejný den jako v prvním případě vnikl na pozemek rodinného domu v Bruntále na ulici Pod Lipami a přes neuzamčené dveře vešel dovnitř. Zde odcizil 1 pár obuvi zn. NIKE v hodnotě 1 200 Kč. Vyšel ven z domu, tak potkal majitele, který mu odcizenou obuv , kterou měl již ve svém batohu, vzal.
 
Nepoučil se a tankoval zase bez zaplacení
Albrechtičtí policisté sdělili dne 19.1.2011 podezření z přečinu krádeže 41letému muži. Ten měl dne 9.12.2010 ve Městě Albrechticích na čerpací stanici natankovat do vozidla 43,03 litrů benzínu. Obsluze muž sdělil, že tankování uhradí provozovatel benzínky a ještě mu připsal na pokladní lístek vzkaz. Z místa tedy odjel bez zaplacení a způsobil škodu ve výši 1 399 Kč. Podezřelý se svého jednání dopustil i přes skutečnost, že byl v na začátku roku 2010 za stejnou trestnou činnost, tedy opakované krádeže benzínu na stejné čerpací stanici, odsouzen.
 
Nerespektovala zákaz vjezdu a střetla se s autem
Dopravní policisté šetřili v 09,34 hodin dne 19.1.2011 nehodu v Krnově na ČS. armády. 87letá paní jela na jízdním kole a nerespektovala dopravní značku zákaz vjezdu. Vjela tam a nedala přednost v jízdě vozidlu Favorit, které řídil 39letý muž. Došlo ke střetu a žena upadla na vozovku, kde si poranila hlavu. Dechové zkoušky byly s negativním výsledkem, způsobená škoda činí 600 Kč. 
 
Z chalupy odcizil minivěž
V době od 17. do 18.1.2011 v Horních Životicích rozbil neznámý pachatel okno chalupy a vnikl dovnitř. Odcizil minivěž Sanyo a způsobil celkovou škodu ve výši 2 229 Kč. 
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla

pisbr♦mvcr.cz

20.1.2011

vytisknout  e-mailem