Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepoučil se, skončil ve vazbě

CHOMUTOVSKO - Z poničeného vozidla si nakonec nic neodnesl; Jízdu ukončila policejní kontrola. 

Do vazební věznice převezli chomutovští policisté v závěru minulého týdne 38letého muže, kterého zadrželi v souvislosti s vloupáním do osobního vozidla v Jirkově. Oznámení o vloupání do auta přijali policisté minulé úterý. Podle jejich zjištění se původně neznámý pachatel pokusil dostat do zaparkovaného vozidla tovární značky BMW se stahovací plátěnou střechou tak, že tuto střechu rozřízl. Tím v ní způsobil více než 80cm trhlinu. Do vozidla se mu však přesto dostat nepodařilo a nic z něho neodcizil. Poškozením střechy však majiteli způsobil více než stotisícovou škodu.

Vyhodnocením zajištěných důkazů se policistům do dvou dnů podařilo zjistit totožnost podezřelého a následně ho i zadržet. Auta měl dotyčný podle všeho v oblibě, před nedávnem byl obviněn z vloupání do několika vozidel v Jirkově. Psali jsme o tom koncem října. Obviněný byl původně vyšetřován na svobodě, avšak po dalším pokusu o vloupání již vyšetřovatel minulý týden podal podnět k jeho vzetí do vazby. Recidivista tedy bude čekat na verdikt ve vazební věznici. Za spáchání trestných činů krádeže ve stádiu pokusu a poškození cizí věci hrozí muži v případě odsouzení až tříleté odnětí svobody.

Jízdu ukončila policejní kontrola

V pátek pozdě večer kontrolovala chomutovská policejní hlídka vozidlo, které projíždělo ulicí Beethovenova. Po jeho zastavení již policisté tušili, že řidič není úplně střízlivý a provedli s ním dechové zkoušky. Těmi zjistili hodnoty přes 1,6 promile alkoholu. Řidiče zadrželi a vozidlo nechali odtáhnout. Kvůli jízdě pod vlivem alkoholu si další den 45letý muž od policistů vyslechl podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Potrestán by podle zákona mohl být odnětím svobody až na jeden rok, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.

por. Mgr. Miroslava Glogovská

tisková mluvčí

Chomutov 8. listopadu 2021

vytisknout  e-mailem