Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepoučitelná recidivistka

TEPLICKO - Po propuštění šla zase krást; Nechtěla do vězení; Hledáme svědky nehody. 

Nepoučitelná recidivistka

     Nepoučitelná je zřejmě 31letá recidivistka, která byla včera ráno přistižena při krádeži zboží v teplickém supermarketu. Odcizila boty, košili a několik lahví alkoholu a se zbožím v hodnotě přes 1200 korun chtěla prodejnu bez zaplacení opustit. Chytili ji ale zaměstnanci, kteří zlodějku předali policistům. Ti ženě sdělili podezření z přečinu krádeže a po výslechu ji propustili. 

     Ještě týž den po obědě se ale žena, která už byla v minulosti 13krát odsouzena za majetkovou trestnou činnost, vydala krást znovu.  V prodejně oděvů v obchodním centru vzala ze stojanu pánskou košili, ze které odstranila bezpečnostní prvek a chtěla z obchodu zmizet, viděla ji ale prodavačka, která přivolala ochranku. Už podruhé během jediného dne žena skončila na policejní stanici a opět si převzala sdělení podezření z přečinu krádeže. Vzhledem k tomu, že na svobodě by zřejmě v páchání trestné činnosti pokračovala, zůstala zadržená a ve lhůtě 48 hodin bude eskortována před soudce. Ten ji může s ohledem na její trestní minulost poslat až na tři roky za mříže.

 

Nechtěla do vězení

     Z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelá 48letá žena, která byla odsouzena k tříletému trestu odnětí svobody. Přestože si převzala výzvu k nástupu do vězení, trestu se vyhýbala, čímž se dopustila trestného činu, za který jí může soudce prodloužit pobyt za mřížemi až o dva roky.

 

Hledáme svědky nehody

     Policie žádá občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo 8. září 2016 v době od 19:00 do 20:25 hodin v Bílině, ul. Nábřeží u OD Albert. Pravděpodobně řidič nezjištěného motorového vozidla poškodil pravý bok zaparkovaného automobilu značky Opel Astra a z místa ujel, aniž by se s druhým účastníkem dohodl nebo na místo přivolal policii. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

 

 

9. 9. 2016, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem