Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Nepoučitelní řidiči na Rakovnicku

Za volantem alkohol i zákazy 

Nepoučitelní řidiči
 
     Dne 25. září 2012, v nočních hodinách, kontrolovala hlídka městských strážníků v Rakovníku, na Žižkově náměstí, osobní motorové vozidlo VW Golf, které řídil jednatřicetiletý muž z Rakovnicka poté, co se svým vozidlem zaparkoval u jednoho z domů. Kontrolou v evidencích PČR bylo zjištěno, že muž má v době řízení vozidla vysloven zákaz řízení motorových vozidel na dobu 22 měsíců, daný od Městského úřadu v Rakovníku. Tento zákaz nabyl platnosti v polovině srpna letošního roku.
     Policisté na obvodním oddělení věc prošetřují jako podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.
 
     Stejného trestného činu se dopustil i osmačtyřicetiletý muž z Kladenska, který dne 25. září 2012, ve večerních hodinách řídil osobní motorové vozidlo Mitsubishi Galant a to ve směru od obce Unhošť na Nové Strašecí. Policisté z místního obvodního oddělení v rámci kontroly zjistili, že muž má zákaz řízení vozidel, neboť dosáhl počtu 12 trestných bodů a to již na konci listopadu roku 2011. Tento zákaz mu uložil Magistrát města Kladna.
 
     Další hříšník, je osmačtyřicetiletý muž z Rakovnicka, který dne 30. září 2012, krátce před polednem řídil osobní motorové vozidlo Peugeot v Rakovníku, ulice Čelakovského. Zde byl kontrolován hlídkou městských strážníků. Muž se na místě podrobil orientační dechové zkoušce, která po opakovaném měření prokazovala hodnotu 2,51 a 2,31 promile alkoholu v dechu. Dále bylo zjištěno, že Okresní soud v Rakovníku, řidiči uložil zákaz řízení motorových vozidel do poloviny ledna roku 2014.
   Muži bylo policisty z místního obvodního oddělní sděleno podezření z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí.

Dne 2. řijna 2012

nprap. Jana Žáčková

vytisknout  e-mailem