Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepoučitelní uvízli v policejní síti

RYCHNOVSKO - Zákazy nerespektovali. 

Přísloví "Komu není rady, tomu není pomoci" by zřejmě vystihovalo dva hříšníky, kteří včera skončili na policejní služebně.

Na telefonické oznámení vyjela hlídka rychnovských policistů do jednoho místního marketu. Včera v 13:20 tam bez zaplacení chtěl se dvěma krabičkami cigaret  odejít devětatřicetiletý nakupující z Doudleb nad Orlicí.  U pokladny sice uhradil částku za jedno lahvové pivo, cigarety v kapsách kalhot ale už ale zaplatit nemínil. Jeho záměr neušel pozornosti zaměstnankyň, které mu odchod znemožnily a ihned volaly na linku 158. Muži se krádež kuřiva za 170 korun nevyplatila, protože v posledních třech letech byl za obdobnou trestnou činnost potrestán. Nyní mu hrozí až tříletý nepodmíněný trest.

V policejní síti uvízla osmatřicetiletá žena ze Slatiny nad Zdobnici. Řidičku jedoucí v 17:50 vozidlem zn. Peugeot 309 ve Vamberku zastavila hlídka dopravních policistů. Při běžné silniční kontrole muži zákona zjistili, že žena má rozhodnutím Okresního soudu v Rychnově nad Kněžnou vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel do léta roku 2016. Ten se jí podezřením z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní značně prodlouží.

por. Mgr. Alena Kacálková
10. září 2014
 

vytisknout  e-mailem