Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepoučitelný zloděj skončil opět v poutech

„Notorického“ zloděje zadrželi kriminalisté osmého oddělení prvního policejního obvodu šestého dubna neprodleně po vloupání do vozidla. 

Kriminalisté zadrželi třiačtyřicetiletého, česky hovořícího muže poté, co se vloupal do vozidla s britskou registrační značkou zaparkovaného v ulici Myslbekova. Z toho se snažil odcizit celkem tři batohy plné pánského oblečení. To se mu díky včasnému zákroku kriminalistů nepodařilo. Dalším prošetřováním policisté zjistili, že se zadržený obdobného jednání dopustil již v polovině března. Tehdy se vloupal do auta německého majitele zaparkovaného tentokrát v ulici Parléřova, ze kterého si přisvojil opět dva batohy nadité pánskými svršky a navíc i notebook.
Pokud Vám shora popsané situace něco připomínají, nepletete se. Stejného pachatel, na stejném místě zadrželi ti samí kriminalisté přibližně před třemi měsíci pro totožné jednání. Pachatel je totiž recidivista osmnáctkrát odsouzený pro majetkovou trestnou činnost, které se dopouští výhradně v ulicích Praléřova a Myslbekova a jim přilehlých. Stejně tak je tradiční i v tom, že se vloupává zásadně do vozidel zahraničních návštěvníků metropole. V krádežích do zaparkovaných aut mu nebrání ani ten fakt, že je téměř permanentně minimálně v podmínce, nebo nedlouho po propuštění z výkonu trestu.
A i tentokrát obvinil vyšetřovatel zadrženého z trestných činů krádeže a poškození cizí věci, za které mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. S ohledem na zmiňovanou trestní minulost je obviněný stíhán vazebně.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 16. 4. 2013

vytisknout  e-mailem