Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Nepouštějte vlka dovnitř!

HRADECKO - Seniorka přišla o pětistovku. 

Na obvodní oddělení Hradec Králové 1 přišla včera dopoledne oznámit 87letá paní, že se pravděpodobně stala obětí podvodníka. Popsala, že v úterý na domovní zvonek u panelového domu v Bezručově ulici na Pražském předměstí v Hradci Králové, kde bydlí, zazvonil nějaký muž, který ji přesvědčoval o tom, že ho zná, že je její soused od naproti. Žena, přestože ho neznala, muže vpustila až do svého bytu, kde si sedl v jídelně ke stolu a požadoval od ní půjčku ve výši 2000 korun. Peníze chtěl půjčit na zaplacení pokuty, kterou prý dostal od policie a musí ji okamžitě zaplatit. Paní to bylo sice divné, že nemá peníze, ale přesto mu dala 500 korun s tím, že je do druhého dne vrátí. Muž ji napsal potvrzení o půjčce, ale vrátit peníze již nepřišel.
Policisté pátrají po asi 30letém hnědookém muži s prstýnkovými blond vlasy, který měl na sobě tmavou bundu, bílé tenisky a modrou kšiltovku. Žádáme občany, kteří by mohli podat jakoukoliv informaci o hledaném muži, aby zavolali na linku 158, nebo se dostavili na policejní služebnu na Gočárově třídě.

Poslední známý případ na Hradecku zde.

Apelujeme na občany, aby do svého obydlí nevpouštěli žádné neznámé lidi, nikomu neznámému nepůjčovali peníze, nedůvěřovali neznámým lidem na telefonu ani na ulici. Buďte obezřetní k neznámým lidem, kteří vás požádají o pomoc. Preventivní rady zde.

por. Iva Kormošová
15.9.2017, 11.00

vytisknout  e-mailem