Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepozornost je vyšla draho

ÚO Bruntál - krádeže peněženek.. zahájení stíhání řidiče, který způsobil těžkou nehodu a další... 

Vypil tři piva a sedl za volant
V úterý 17.1.2012 sdělili policisté podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 44letému muži. Ten měl dne 8.12.2011 řídit v Bruntále na ulici Rýmařovská vozidlo Fabia a při dechové zkoušce jsme mu naměřili 1,01 a po třiceti minutách 1,04 promile. Muž se policistům přiznal, že vypil před jízdou tři piva.
 
Dopravní nehoda s těžkým zraněním
Policejní komisař SKPV zahájil v těchto dnech trestní stíhání 34letého muže pro přečin těžké ublížení na zdraví z nedbalosti. Toho se měl dopustit tím, že dne 25.10.2011 mezi hranicí okrese Opava a Horní Benešov při řízení nákladní soupravy Daf projížděl pravotočivou zatáčkou a nepřizpůsobil rychlost stavu vozovky, která byla mokrá, dostal smyk. Levý zadní roh návěsu se dostal do levé poloviny, kde právě projížděla 57letá řidička s vozidlem Peugeot a došlo k vzájemnému bočnímu střetu. Osobní vozidlo i nákladní souprava skončily mimo vozovku. Při nehodě utrpěla řidička těžká zranění. Byla do 29.11.2011 v bezvědomí, je stále hospitalizována v nemocnici a zranění zanechá na jejím zdraví značné a trvalé následky. Škoda na vozidlech činí 175 tisíc Kč. Požití alkoholu bylo u účastníků vyloučeno.
 
Krádeže peněženek
Hned tři případy krádeží peněženek byly oznámeny policistům v průběhu úterního dne.
Zkoušel si bundu a přišel o peněženku
O peněženku přišel 61letý muž při zkoušení bundy dne 17.1.2012 v Bruntále na ulici Dukelská, kde probíhal prodej zlevněného zboží. Svou bundu si odložil při zkoušení na stůl a dle jeho sdělení, ji měl neustále na očích. Z vnitřní kapsy mu však zmizela peněženka, ve které měl finanční hotovost 450 Kč, různé doklady a platební kartu.
Nákup se prodražil
Včera 17.1.2012 přijali krnovští policisté oznámení o krádeži peněženky. 60leté ženě měl neznámý pachatel při nakupování dne 14.1.2012 v obchodním domě v Krnově na ulici Opavská po rozepnutí tašky, kterou měla na rameni, odcizit peněženku. V ní byla finanční hotovost 420 Kč a doklady.
Z tašky v šatně zimního stadionu zmizela peněženka
Během hodiny dne 17.1.2012 z volně přístupné šatny na zimním stadionu v Rýmařově, kde probíhalo veřejné bruslení, pachatel odcizil z odložené a nezajištěné tašky peněženku. V ní byla finanční hotovost 1200 Kč, doklady a platební karty. Majitelce vznikla škoda ve výši 1700 Kč.
 
Ohrozil protijedoucí auta a ujel
V 18,45 hodin v úterý 17.1.2012 v obci Zátor jel nezjištěný řidič nákladní soupravy s návěsem a při jízdě na přímém úseku silnice přejel do protisměru. Zde ohrozil protijedoucí vozidlo Škoda Fabia, které řídil 59letý muž. Ten, aby zabránil čelnímu střetu, tak strhl řízení vpravo a vyjel mimo silnici, kde však narazil do sloupu veřejného osvětlení. Ke střetu vozidel nedošlo. Neznámý řidič nákladní soupravy ani nezastavil a ujel. Ke zranění osob nedošlo. Způsobená škoda činí 50 tisíc Kč.
                                                                                                          
 komisař por. Bc. Tušková P.
18.1.2012

vytisknout  e-mailem