Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Nepozornost stála jiného zdraví

Český Krumlov – Skoronice - Dne 9. prosince 2011 večer, kolem tři čtvrtě na sedm došlo kvůli řidiči (48) Audi k dopravní nehodě. 

Cizinec jel s vozidlem Audi ve směru Skoronice - Dolní Dvořiště, pak vyjel vpravo mimo komunikaci na parkoviště s tím, že se otočí a pojede zpět na Skoronice. Při vyjíždění na hlavní komunikaci, ale přehlédl vozidlo Peugeot jedoucí po hlavní silnici. Řidič peugeotu ve snaze zabránit střetu s vozidlem Audi, začal intenzivně brzdit a strhl řízení vozidla vlevo do protisměru. Zde se ale čelně střetl s protijedoucím vozidlem Citroen.
 
Řidič, který nehodu zavinil, se s vozidlem Audi otočil a vrátil se zpět na místo nehody.
 
Při nehodě došlo k lehkému zranění řidiče peugeotu (42), s dobou léčení (dle lékařské zprávy) asi 17 dní, ke zranění řidiče (57) vozidla Citroen se zatím blíže nezjištěnou dobou léčení a dále došlo k těžkému zranění spolujezdkyně (51) na předním sedadle vozidla Citroen, s dobou léčení dle lékařské zprávy asi šest měsíců.
 
Zkouška na alkohol provedená kaplickými policisty na místě nehody byla u všech řidičů negativní.
 
Na vozidle Audi škoda nevznikla, na vozidle Peugeot 206 vznikla škoda asi 50 000 Kč a na vozidle Citroen škoda také asi 50 000 Kč.
 
Na základě obdržené lékařské zprávy policisté nyní zahájili úkony trestního řízení pro těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková, pcrckpis@mvcr.cz
20. ledna 2012

vytisknout  e-mailem