Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepravdivé otcovství

MOSTECKO - Uvedla nepravého otce, byly v tom peníze a další zprávy. 

Nepravdivé otcovství
Mostecký policejní vyšetřovatel objasnil trestný čin napomáhání k neoprávněnému pobytu na území republiky a zároveň zahájil trestní stíhání 26leté ženy z Litvínova. Obviněná měla před dvěma lety přistoupit na nabídku od své známé o zapsání jistého cizince do rodného listu její dcery. Po nějaké době se měla s mužem cizí státní příslušnosti setkat před matričním úřadem v Mostě. Stíhaná se záměrem a účelem měla cizince uvést jako otce její nezletilé dcery. Se zápisem měla souhlasit, ačkoliv si byla vědoma, že muž není biologickým otcem dítěte. Tento krok měla učinit z důvodu své finanční situace. Za provedený akt měla vyinkasovat částku 15 tisíc korun. V případě odsouzení jí hrozí roční vězení.

Vydařený zaměstnanec
Po výsledku šetření si od mostecké policie převzal 34letý Mostečan obvinění ze spáchání trestných činu krádež vloupáním a poškození cizí věci. Vyšetřovatel klade muži za vinu, že se na podzim minulého roku vloupal do budovy úklidové služby jisté společnosti v mosteckém okrese. Stíhaný měl rozbitým oknem v prvním patře vniknout do prostoru objektu. Dle policie vyrazil dveře jedné z kanceláří, ze které měl odcizit finanční hotovost přesahující částku 100 tisíc korun. Cestou z vloupačky měl ještě rozbít skleněnou výplň dveří. Z šetření vyplynulo, že muž byl zaměstnancem dotčené úklidové firmy. Poškozeným vznikla hmotná škoda několik desítek tisíc korun. Od soudu může obviněný odejít až s pětiletým trestem.

V dalším případě si od policistů vyslechl 43letý Litvínovan obvinění ze spáchání trestných činů krádež vloupáním a porušování domovní svobody. Komisař zahájil stíhání, protože dle něj se muž v loňském roce vloupal do objektu penzionu na Litvínovsku. Obviněný měl nejprve vniknout a prohledat skladové prostory budovy. Následně měl neoprávněně vstoupit do ostatních prostor ubytovacího zařízení. Odnést si měl notebook, peněženku s finanční hotovostí a několik láhví alkoholu. Svou nezvanou návštěvou způsobil škodu převyšující 30 tisíc korun. Jednání se měl dopustit, i když jeho věděl o své majetkové trestní minulosti. Soud může stíhanému uložit až tři roky pobytu za mřížemi.


por. Alena Bartošová
KŘP Ústeckého kraje
9. března 2022
 

vytisknout  e-mailem