Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Nepřebíral poštu, tak si pro něj přišli přes balkón

Kriminalisté vypátrali muže, který se vyhýbal nástupu do výkonu trestu, kde si má odpykat jednoletý trest za majetkovou trestnou činnost. 

Šestatřicetiletý recidivista se dostal do hledáčku kriminalistů z 7. oddělení Prahy IV poté, co se mu Obvodní soud pro Prahu 1 pokoušel několikrát doručit rozsudek, dle kterého má nastoupit do výkonu trestu odnětí svobody pro několikanásobnou majetkovou trestnou činnost. Jelikož si žádnou z písemností nepřevzal, tak na muže byl vydán příkaz k zatčení a stal se tak hledanou osobou v policejních evidencích. Detektivové z oddělení pátrání se dali okamžitě do práce a operativním šetřením zjistili, kde by se hledaný mohl nacházet. Pátrání je zavedlo až do bytu v pražských Letňanech, kde na zvonění a klepání na dveře nikdo nereagoval. Ze sousedního balkónu však zjistili, že jsou pootevřené dveře na terasu daného bytu, kde uvnitř bytu seděla na posteli osoba, která odpovídala popisu hledaného muže. Kriminalisté si tak zjednali přístup do vedlejšího bytu a ve velké výšce, v devátém patře panelového domu, přelezli na sousední balkón, odkud se dostali až do ložnice, kde za použití zákonných výzev a donucovacích prostředků, hledaného muže zatkli. 

Ihned poté byl zatčený převezen do cely předběžného zadržení v Kongresové ulici, odkud dále putoval rovnou k soudu, který ho poslal do věznice s ostrahou, kde si vykoná roční trest odnětí svobody za majetkovou trestnou činnost. 

por. Richard Hrdina - 11. června 2024

vytisknout  e-mailem