Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Nepřekonatelná chuť na sladké

CHOMUTOV - Obvinění putovalo do vazby, Poškodil vozidlo.... 

Nepřekonatelná chuť na sladké
Plastovou dózu s ovocnými vitamínovými bonbóny a lízátky odcizil 45letý muž z Křimova z pultu lékárny v Jirkově. Vystavené sladkosti uschoval pod oděv a z lékárny bez placení odešel. Svým jednáním způsobil škodu za 329 korun. Jelikož však byl za obdobné jednání souzen v nedávné minulosti, čeká na něj obvinění z trestného činu. Krádež vyšetřují policisté z Jirkova.
 
Obvinění putovalo do vazby
Do vazební věznice v Litoměřicích putovalo obvinění z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody za 29letým Chomutovákem. Policisté totiž zjistili, že se na Červeném Hrádku vloupal do zahradního altánu. Nejdříve vnikl na pozemek a snažil se dostat do kůlny. Pak vnikl do samotné chatky, všechno prohledal a odnesl mikrovlnnou troubu, vysavač, konvici, rádio, oblečení, spacák, montážní pěnu, potraviny a sladkosti. Majitel vyčíslil celkovou škodu na téměř 5 tisíc korun. Pachateli nevadila skutečnost, že za krádeže byl odsouzen a následně podmínečně propuštěn v nedávné době. Vyšetřování nadále pokračuje.
 
Poškodil vozidlo
Ve zkráceném přípravném řízení vyšetřují policisté v Klášterci nad Ohří jednání 60letého místního obyvatele. Muž na místní komunikaci před domem v ulici Komenského nezjištěným předmětem poškrábal lak po celé délce zaparkovaného vozidla Kia Ceed. Odstranit následky tohoto jednání bude majitele stát nejméně 8 tisíc korun. Co pachatele k tomuto jednání vedlo, vyšetřují policisté, kteří zahájili vyšetřování trestného činu poškození cizí věci.
 
Od koho dostal ránu, neví
V Klášterci nad Ohří došlo v ulici Nádražní k napadení procházejícího muže. Ten při výpovědi uvedl, že byl napaden dvěma neznámými útočníky. Pachatelé ho nejdříve udeřili do zad a v napadání pokračovali i v době, když už ležel na zemi. Zranění si vyžádalo ošetření u lékaře s následnou dobou léčení. Skutek policisté vyhodnotili jako ublížení na zdraví, za který hrozí pachatelům trest odnětí svobody v rozmezí šest měsíců až tři léta.   
 
Přišla o peníze
O peněženku s hotovostí přišla mladá žena cestující trolejbusem z centra okresního města na sídliště Kamenná. Peněženku odložila do tašky a tašku pověsila na kočárek. Její chvilkové nepozornosti kdosi využil a peněženku vytáhl. Ženě bude na vánoce určitě chybět 14 tisíc korun, které měla v peněžence. Dost práce jí také zabere blokace platební karty a obstarání nových dokladů. Krádež vyšetřují chomutovští policisté.
 
S károu zmizely i letáky
Škodu za téměř 11 tisíc korun způsobil neznámý pachatel, který během chvíle odcizil v Beethovenově ulici dvoukolovou káru. Na káře měli oznamovatelé uložené různé reklamní tiskoviny, určené k rozvozu. Případnému pachateli hrozí obvinění z krádeže, skutek vyšetřují chomutovští policisté.
 
Našel peněženku
Obvinění z trestného činu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku čeká na 19letého mladíka z Kadaně. Poblíž místního skate parku našel dámskou peněženku s platební kartou a osobními doklady majitelky. Peněženku nevrátil, ale naopak se pokusil za pomoci nalezené platební karty vybrat z bankomatu hotovost ve výši 4 tisíce korun. To se mu naštěstí nepodařilo. Soudce může pachatele poslat za uvedený čin až na dva roky do vězení.
 
28. listopadu 2012  
nprap. Marie Pivková  
piscv@mvcr.cz
 

vytisknout  e-mailem