Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Nepřijel tankovat, ale krást

ÚO Bruntál - krádeže cigaret, peněz a jiné zprávy 

Nepřijel tankovat palivo, ale krást
V nočních hodinách 24.8.2011 se dosud neznámý pachatel zaměřil na prodejnu čerpací stanice v obci Václavov. Po rozbití skleněné výplně okna vnikl do objektu prodejny. Z pokladny odcizil drobné mince v hodnotě okolo 600 Kč a z polic si odnesl dvě láhve alkoholu, několik kusů čokolád, ale hlavně cigarety. Celkem si odnesl okolo 210 krabiček cigaret různých značek. Rovněž jeho pozornosti neunikly ani zapalovače, kterých vzal 75 kusů. Nezvaná návštěva v prodejně způsobila škodu odcizením zboží ve výši okolo 17 tisíc Kč a poškozením ve výši 15 tisíc Kč.    
 
Potřeboval naftu, tak si ji opatřil
Neznámý pachatel v průběhu noci z 23.8.2011 na 24.8.2011 na vozidle Iveco, které bylo zaparkováno u autobusové zastávky v obci Dolní Moravice odstranil víčko nádrže. Pak odčerpal přibližně 180 litrů motorové nafty v celkové hodnotě okolo 6 tisíc Kč. Poškozením víka vznikla škoda 500 Kč. 
 
Další krádež cigaret
V Rudné pod Pradědem dosud neznámý pachatel rozbil od 23. do 24.8.2011 okno prodejny potravin. Vnikl dovnitř a ze stojanů, regálů odcizil různé cigarety a alkohol v hodnotě 40 tisíc Kč.
 
Jela rychle a ještě pod vlivem
Dopravní policisté při silniční kontrole v obci Světlá Hora dne 24.8.2011 zastavovali 46letou řidičku vozidla Renault, která jela v obci o 15 km rychleji, než je povolená maximální rychlost. Při dechové zkoušce, která byla s pozitivním výsledkem policisté u ženy naměřili hodnotu 0,72 a následně 0,76 promile. Na místě ji zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. 
 
Nedala přednost cyklistovi, ten se lehce zranil
Ve 13,10 hodin mezi Hvězdou a Ovčárnou dne 24.8.2011 jela 47letá řidička s dodávkovým vozidlem Citroen. Při projíždění mírné pravotočivé zatáčky a jízdě do kopce žena odbočovala na místo ležící mimo komunikaci a nedbala zvýšené opatrnosti. Nedala přednost protijedoucímu 55letému muži na jízdním kole. Ten se snažil ještě brzdit, ale i přesto došlo ke střetu. Cyklista utrpěl lehké zranění, další osoby zraněny nebyly. Dle vyjádření řidičky a dalšího svědka měl cyklista údajně jet z kopce velkou rychlostí. Požití alkoholu bylo vyloučeno dechovou zkouškou. Nehodu šetří dopravní policisté. Způsobená škoda na vozidlech činí 15 tisíc Kč.
 
Z pokladničky zmizelo přes 70 tisíc
V době od 22. do 24.8.2011 v Malé Morávce dosud neznámý pachatel využil nepřítomnosti personálu penzionu. V kanceláři z pokladničky odcizil obálku s finanční hotovostí přes 70 tisíc Kč.
 
                                                                                  
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
25.8.2011

vytisknout  e-mailem